Az ötletet hogy a fekete harcsa húsából megsütve morzsát készítsek a Hello Hal blogon olvasott "Süllőmorzsa" adta. Gondoltam, ha süllővel működik, akkor fekete harcsával miért is ne működne. Reggeli gyorsan elkészül, mivel a kisebb darabokra vágott halhús hamar átsül, és megpirul. A fekete harcsa húsa eléggé jellegtelen ízű, így bátran, ízlés szerint fűszerezhetjük. Azért a fokhagymát, citromlevet, és az őrölt borsot semmiképpen ne hagyjuk ki. Én reggelire pirítóssal, teával, paprikával és újhagymával tálaltam, és nagyon finom volt.
Hozzávalók:
20 dkg fekete harcsafilé
2 gerezd fokhagyma
só
halak-fűszersó
citromlé
őrölt színes bors
A harcsafilét vágjuk fel apró kockákra. A fokhagymát vágjuk fel szintén apróra.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott harcsafilé darabokat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg a hal-fűszerkeverékkel. Forgassuk alaposan össze, majd pároljuk pár percig.
Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, ízlés szerint csepegtessük meg a citromlével, majd vegyük a lángot nagyobbra, és kevergetve süssük szép pirosra. Közben kevergessük, nehogy a kisebb morzsákra esett halhús leégjen. (nyáron tárcsán is megsüthetjük)
A kisült halmorzsát frissen, melegen tálaljuk. Én pirítós kenyérrel, paprikával, újhagymával, és teával reggelire kínálta.
Ezzel levettél a lábamról. Várjál, felkelek! Mesés reggeli!
VálaszTörlés