Ma egy nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető diós-csokoládés csemegét hoztam, melyet egy díszcsomagolásban akár karácsonyi ajándékként is adhatunk. A diót először a sütőben kicsit pörköljük meg, majd kanalazzuk rá az olvasztott étcsokoládét, vagy ízlés szerint tejcsokoládét. Én 80%-os étcsokoládét használtam, így nem lett túl édes, viszont remekül összeillett a pörkölt dióval.
Hozzávalók kb. 14-16 db-hoz:
20 dkg dió
12,5 dkg étcsokoládé
A diót terítsük bele egy tepsibe, majd helyezzük be a meleg sütőbe, és 10-15 perc alatt pörköljük meg. (közben egyszer kicsit keverjük át, és figyeljünk nehogy megégjen)
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és helyezzünk rá teljesen kihűlt pörkölt dióból kisebb halmokat.
A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd kanalazzuk a dióhalmok tetejére. Ezután tegyük hűvös helyre, hogy minél előbb megdermedjen a csokoládé.
Amikor már teljesen megdermedt a csokoládé, egy spatula segítségével emeljük le a diós-csokoládét a sütőpapírról.
Száraz, hűvös helyen hosszabb ideig eltartható. (már ha, megtudjuk állni, hogy ne együk meg egyszerre, mert nagyon finom.
Hogy ez milyen fantasztikus! Übereli a tegnapit is, pedig az is nagyon tetszik. Most aztán bajban vagyok, melyiket is készítsem el?
VálaszTörlésPirított dió és csoki.. A legjobb ami velük történhet. Szuper kis halmocskák! Nyammm...
VálaszTörlés