2013. május 12., vasárnap

Csokoládés-epres brownie.



 Visszatért a hűvös idő, és most kicsit nehezebb alkalmazkodni hozzá, mert a napokban megszoktuk a nyári meleget. Mivel a hangulatom is éppen olyan mint az időjárás, így gondoltam sütök egy nagyon csokoládés kalóriabombát, hátha attól majd jobb kedvem lesz. Mi más is juthatott volna az eszembe, mint az egyik nagy kedvencem a tömény csokoládés brownie. Mivel volt itthon eper, így aztán azzal bolondítottam meg egy kicsit. A végeredmény pedig egy nagyon tömény, nagyon csokis, azt már ki sem merem számolni, hogy mennyi kalóriát tartalmazó epres finomság lett.






Hozzávalók 20 x 30 cm-es tepsihez:


25 dkg csokoládé (70 %-os)
20 dkg Vénusz sütőmargarin (v. vaj)
 25 dkg barna cukor
3 db tojás (nagy)
4 dkg kakaó
12 dkg liszt
reszelt narancshéj (el is hagyható)
30 dkg eper








Az epret folyó víz alatt alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le. Ezután ízlés szerint daraboljuk fel.

A csokoládét tördeljük bele egy edénybe, majd adjuk hozzá a margarint, és a barna cukrot. Ezután kevergetve olvasszuk fel, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk egy kicsit hűlni.

Amikor már csak éppen langyos, keverjük hozzá egyesével az egész tojásokat. (mindegyik tojással keverjük alaposan össze a masszát)
Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, és a kakaóport, majd fakanállal keverjük össze.

Az összekevert masszához adjuk hozzá a feldarabolt epernek a felét, majd óvatosan keverjük össze.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele az epres masszát, és egyenletesen simítsuk el. Ezután a maradék eperdarabokat szórjuk rá a massza tetejére, és egy kicsit ütögessük a tepsit az asztalhoz.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 25 percig. Amikor lejárt a sütési idő, vegyük ki a sütőből nehogy nagyon kiszáradjon a tészta. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a sütemény tetejét porcukorral és úgy kínáljuk.


6 megjegyzés:

  1. Eggyel ismét szaporodott az epres recepgyüjteményed számna!
    Jó lehetett ez a csokis-epres finomság is, csupa remek hozzávalóból!

    VálaszTörlés
  2. Egy baj van ezzel a sütivel, de az elég nagy: az, hogy nem az én tányéromon található.:(

    VálaszTörlés
  3. Én mindenféle brownie-t sütöttem...de még eperrel soha sem. Nagyon guszta, és finom!

    VálaszTörlés
  4. Meggyőztél! Nagyon finom lehet, és szép is!

    VálaszTörlés
  5. Elkészítettem a süteményt és ízre isteni finom lett!!!
    Az egyetlen gondom az volt, hogy csak 20x20-as tepsim volt és még több mint egy óra sütés után se lett teljesen szilárd!
    De nagyon szépen köszönöm a receptet:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Bernadett! Nagyon örülök, hogy ízre ízlett a sütemény. Az állaga is megfelelt egy browmie-nak, mert éppen az a lényege, hogy a sütemény belseje még lágy legyen, majdhogynem folyós. Nem szabad hogy teljesen megszilárduljon, és kiszáradjon. Ha a gyümölcsöt kihagyod belőle, akkor sem fog teljesen megszilárdulni.

      Törlés