Erre a hétvégére egy medvehagymás receptet hoztam. A receptet eredetileg Vikinél láttam meg, és mivel én is medvehagyma rajongó vagyok, így nem is volt kétséges hogy elkészítem. Mivel már csak rövid ideig lehet hozzájutni a medvehagymához, így nem is várakoztam vele sokáig, és bizony jól tettem, mert nagyon finom. A darált húst a szokott módon fűszereztem, majd összegyúrás előtt került még bele mustár, és a medvehagymát sem sajnáltam ki belőle. A vagdalt a mustárnak és a medvehagymának köszönhetően nagyon ízletes, és sütés után sem száradt ki, hanem finom szaftos maradt. Én tálaláskor krumplipürével kínáltam, de egy finom salátával is remek ebéd kerekedhet belőle.
Hozzávalók 24 x 9 x 7 cm-es szilikonformához:
60 dkg darált hús
1 cs medvehagyma
2-3 ek mustár
2 db szikkadt zsemle
2 db tojás
őrölt fehér bors
ételízesítő
szerecsendió
2-3 dkg Vénusz margarin
60 dkg darált hús
1 cs medvehagyma
2-3 ek mustár
2 db szikkadt zsemle
2 db tojás
őrölt fehér bors
ételízesítő
szerecsendió
2-3 dkg Vénusz margarin
A szikkadt zsemléket áztassuk be vízbe, majd amikor már jól megszívták magukat, alaposan nyomkodjuk ki.
A medvehagymát vágjuk fel apróra.
Tegyük bele egy tálba a darált húst és adjuk hozzá az alaposan kinyomkodott zsemléket, az apróra felvágott medvehagymát, a mustárt, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és fűszerezzük.
Ezután dolgozzuk össze, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és kézzel gyúrjuk pár percig a masszát.
A sütőformát kenjük ki Vénusz margarinnal, (én szilikonos formát használtam, de azt is kikentem) majd lapogassuk bele a húsos masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 65-70 perc alatt készre. A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit a formában hűlni, majd óvatosan fordítsuk át egy tálra.
Ameddig a vagdalt sül, addig készítsük el a krumplipürét.
Tálalás előtt szeleteljük fel, majd ízlés szerinti körettel kínáljuk. Én krumplipürével kínáltam.
Jöttem meglesni a menüdet... Ez is pazar ízekkel bír! Kár, hogy nincs medvém...:o)
VálaszTörlés