2012. augusztus 5., vasárnap

Peche Melba.



Napok óta rekkenő hőség van, így teljes mértékben kizárt, hogy a sütőt ma bekapcsolja. Viszont sütés nélkül is nagyon finom desszertet lehet készíteni, példa erre ez a habos-gyümölcsös krém. A receptet megint csak a GoodFood magazinból lestem el, és némi átalakítással el is készítettem. Az eredeti receptben mandulás puszedli, és narancslé szerepelt, én viszont Győri Édes kekszet, és citromos limonádét használtam. Persze ez semmit nem változtatott az élvezeti értékén, sőt a citromos íz, a vaníliakrémmel, a málnapürével, és az édes nektarinnal nagyon is harmonizált. Jól lehűtve, ebéd után, bizony jó volt elkanalazgatni ezt a finom desszertet. Nektarin helyet pedig mindenki ízlésének megfelelő gyümölcsből, málnapüré helyett pedig ribizlipürével, vagy éppen szederpürével is elkészítheti.





 Hozzávalók:

10 dkg Győri Édes keksz (v. amaretti, mandulás puszedli...)
1/2 citrom leve + 1 ek víz
1 cs vaníliás cukor
25 dkg málnapüré
1 cs Aranka vaníliás pudingpor + tej (főzés nélküli)
2 dl Hulala (v. habtejszín)
4-5 db nektarin





A citromlevet keverjük össze a vízzel, és a vaníliás cukorral.

 A nektarint ízlés szerint daraboljuk fel.(Én kisebb kockákra vágtam fel)

 A málnát ízlés szerinti mennyiségű cukorral, csipet fahéjjal,vaníliás cukorral, főzzük pár percig, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a pürébe. Ezután hűtsük ki teljesen

Egy tálba tördeljük bele a kekszet, majd locsoljuk meg a citromos keverékkel.

Ezután keverjük hozzá a feldarabolt nektarint, majd öntsük rá a málnapürét. (egy keveset tegyünk félre a málnapüréből)

Az főzés nélküli Aranka pudingport verjük fel a tasakon lévő előírás szerint a tejjel.
Ezután az elkészült krémet egyenletesen kanalazzuk rá a málnapép tetejére.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük kemény habbá, majd halmozzuk rá a vaníliás krémre. 

Ezután díszítsük cikkekre vágott nektarinnal, és csorgassuk rá a félretett málnapürét.
1-2 órára tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, és kellően lehűljön.

Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd kis tálkákban, vagy poharakba kanalazva kínáljuk.


12 megjegyzés:

  1. Ez megint egy nagyon klassz recept!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lilla ezt is készítsed el, meglátod nagyon fog nektek is ízleni. Nálunk percek alatt kiürült a tál.:)

      Törlés
  2. Ugyan én ma bekapcsoltam a sütőm, de hajnalban... De ez a desszert nagyon ütős!! Tényleg meleg van, pont jó egy ilyen kehely... Nekem őszibarack- szilva levesem van, este azt eszem... ilyen kehely híján... :o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kriszti én még kicsit türtőztetem magam, és megfogadtam nem kapcsolom be a sütőt!! Szerencsére imádjuk az ilyen krémes finomságokat is, így most ezeket készítem. Nagyon szeretem a gyümölcslevest és szívesen cserélnék veled.:)

      Törlés
  3. Ezért bizony jelentkezem egy kóstolásra :)

    VálaszTörlés
  4. ...hogy ez most miért nincs előttem kézzel foghatóan?? :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gabriella, hát ezt én sajnálom a legjobban, mert biztosan neked is nagyon ízlene.:)

      Törlés
  5. Nagyon guszta és finom! Bármilyen gyümölccsel most szívesen elkanalazgatnám. Hasonló gyümölcsös krémes poharat már csináltam én is szeretem nagyon. (Persze az ilyen édességet csak én eszem férjuram nem.Érdekes pedig a csokit szereti de így pohárban elkészült édességet nem!) Ezért csak mini mennyiséget szoktam készíteni ha csak a gyerekek nem jönnek haza!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva köszönöm!! Nálunk apa is nagyon szereti az ilyen krémes finomságokat, és nincs az a mennyiség ami el ne fogyna. Lehet a férjed egyszer rászánná magát és megkóstolná, akkor biztosan ízlene neki is, és nem győznéd te is csinálni.

      Törlés
  6. Ez is nagyon guszta és finom...de én ugy ismerem hogy PEACH MELBA...talán nálatok nem?
    Frissitő, és nagyon megfelelő a nagy meleg időkben!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Elizabeth, azért ezzel a címmel jelentettem meg a receptet, mert a GoodFood magazin felhívására készítettem el ezt a receptet. A kérés az volt, hogy pontosan a recept szerint, sőt hasonlóan lefényképezve lehetett feltölteni a facebook oldalukra. A beküldött képek közül fognak egyet kiválasztani, és megjelentetni a jövő havi magazinba.

      Nagyon egyszerű, és bizony nagyon finom volt.:)

      Törlés