Ma igazán rekkenő meleg köszöntött ránk, így aztán a sütő bekapcsolásáról szó sem lehetett. Viszont teljes erőbedobással érik a málna, tehát mindenképpen valami finom desszertet szerettem volna készíteni belőle. Végül erre a sütés nélküli, (nevezzük tortácskának) finomságra esett a választásom. Az összeállítása pikk-pakk megvan, utána már csak a hűtőben kell tálalás előtt egy-két órácskát eltöltenie. Végül pedig a jól lehűtött túrókrémet, és a kissé pikáns málnapépet bizony nagyon jólesett elfogyasztani ebben a hőségben. Ízlés szerint pedig bármilyen gyümölccsel készíthetjük.
Hozzávalók 4 nagyobb szuflé formához:
25 dkg túró
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
reszelt citromhéj
1 dl tej
1 dl tejszín
18 g zselatin (por)
málna
Málnapép hozzávalói:
20 dk málna
cukor
vaníliás cukor
Olvasszuk fel a vajat, majd hagyjuk kicsit hűlni.
A tejet, és a tejszínt öntsük egy edénybe, majd melegítsük fel forráspontig. Ekkor vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a porzselatint, és keverjük simára, csomómentesre. Ezután keverjük hozzá a cukrot, és a vaníliás cukrot.
Tegyük egy tálba a túrót, adjuk hozzá a kissé lehűtött vajat, a cukros-zselatinos tejet, a reszelt citromhéjat, majd botmixerrel pépesítsük, hogy teljesen sima állagú legyen.
A szuflé formákat béleljük ki folpack fóliával, majd mindegyiknek rakjuk ki az alját málnaszemekkel.
Ezután óvatosan kanalazzuk rá a túrós krémet, majd tegyük be a hűtőbe legalább 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen.
A maradék málnát tegyük fel főni ízlés szerinti mennyiségű cukorral, vaníliás cukorral, majd kevergetve főzzük kb. 5 percig. Ezután vegyük le a tűzről, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele. Végül hűtsük le teljesen.
Tálalás előtt a megdermedt tortát fordítsuk rá egy tányérra, majd óvatosan húzzuk le róla a fóliát, és kanalazzuk köré a málnapépet.
De cuki tortácskák! Látom, te sem kapcsoltad be a sütődet. Ilyenkor nem szabad, még melegebbet csinál a lakásban. De ezek a torták! Nagyon édesek! És főleg, hogy málnával működik! :o)
VálaszTörlésKriszti köszönöm!! Sajnos a folpacknak köszönhetően nem lettek valami szépek, inkább rusztikusak, viszont nagyon finomak. Az eredeti receptben eperrel készült, de mivel az már leért, így gondoltam kipróbálom málnával, és szerencsére működött.:)
TörlésKedves Gizi!
VálaszTörlésRengeteg receptedet elkészitettem már...és mindig nézem a blogodat, mi újdonság is van nálad. Köszönöm neked a recepteket, még nem csalódtam. Mai alkotásom tóled az epres túrótortas eper nélkül.:-))) Átkreáltam banánosra.:-)
Engedelmeddel felraktam a blogodra a képedet, de csak azért, hogy ha valaki engem olvas, akkor a képre kattintva már nálad is lehessen.:-))
Szép estét kivánok neked.:-)
http://batorbabobi.blogspot.hu/2012/07/bananos-turotorta.html
De itt is zsoktalak reklámozni, ha nem baj!:-)
http://batorba.blogspot.hu/
Csak azért rakom ide a linkjeimet, hogy ellenörizhess.:-))
Kedves "batorba"!
TörlésNagyon köszönöm, ezeket a kedves szavakat, és már ezért is érdemes volt belekezdenem a blogírásba. Nagyon örülök, hogy rendszeresen meglátogatsz, és hogy nem okoznak csalódást a receptjeim. Nagyon jó ötlet volt, az epret banánra cserélni, biztosan úgy is nagyon finom lehetett a torta.
Köszönöm, hogy belinkelted a blogjaidat, és azt is hogy reklámozod a blogomat!!!!
Megyek és be is nézek hozzád, de az ellenőrzés azért távol álljon tőlem.
Továbbra is szeretettel várlak, jó nézelődést, és sütést-főzést kívánok!!!
Nagyon finom lehet. Van még?
VálaszTörlésMónika sajnos már elfogyott, de Neked szívesen elkészítem újra.:)
TörlésIgazán fotogén kis süti... szinte leugrik a képről!! :)
VálaszTörlésKöszi!!!:) Igaz lehetett volna kicsit szebb, sajnos a fólia miatt kicsit rusztikusra sikerült.
TörlésTúrós, málnás... jöhet jöhet :)
VálaszTörlésMEGY!!! MEGY!!! MEGY!!!:))
TörlésGizike, sajnalom hogy csak most vettem alkalmat benezni hozzad miotat fel tettem a ricotta csiga receptet amit toled vettem...nagyon sikeres lett, es masodszor ujra sutottem megint tegnap (Vasarnap)...koszonom az inszpiraciokat toled!
VálaszTörlésFantasztikus kreacio ezek kis mini turotortak, es milyen gyonyoruen mutatos a malnaval persze az isteni finom natural malna szosszal. En csinaltam ilyesmifelet a malna, es a szosszal, de csokolade szufle tortaval. Szerintem a feher turotorta mutatossabb! Imadom, ezt is!
Puszillak!
Elisabeth nagyon örülök, hogy Neked is ennyire ízlik a ricottás csiga. Nálunk is nagy sikere volt, és szeretném itt is megköszönni a kedves szavakat, melyeket a blogomról írtál.
TörlésCsokoládé szufléval is valami mennyei finom lehetett a málna szósz, jó ötletet adtál, köszönet érte. Reggel készülök leszedni a málnát és így már meg is van mit készítek belőle.
Itt olyan őrült kánikula van, hogy szinte semmihez nincs kedvem.:( Puszillak
Nagyon finom lehet annyira guszta!
VálaszTörlésÉva köszönöm!!! Egyszerű, és valóban nagyon finom. Ebben a melegben nem mertem bekapcsolni a sütőt, így kézült ez a finomság.
TörlésCsodálatosan néz ki! Te mindig ilyen szépséges finomságokat hozol... Jaj, de jól esne most egy ilyet falatozni... ;-)
VálaszTörlésGabriella nagyon köszönöm!!!:)
TörlésNagyon guszta! Nekem éppen a rusztikussága tetszik nagyon:))
VálaszTörlésBöbe köszönöm!!! Rusztikusnak bizony elég rusztikus, na és persze nagyon finom is. Legközelebb megpróbálom alufóliával kibélelni a formát, hátha akkor simább lesz a felülete.:)
Törlés