Ma kivételesen olyan nap volt, hogy nem sütöttem. Mármint süteményt, mert az ebéd mégiscsak a sütőben készült. Nagytakarítás kellős közepén vagyok, így sem időm, sem pedig kedvem nem volt a nagy főzőcskézéshez. Viszont enni azért kell, így rövid idő alatt összekészítettem ezt a rakott húst, és a többi már a sütő dolga volt. Köretnek előfőzött rizst készítettem, így azzal sem volt sok macera. Mire a délelőttre betervezett takarítással végeztem, akkorra elkészült az ebéd is. A végeredmény pedig egy nagyon finom szaftos hús, rizs körettel. Ebéd után bizony jóllakottan, igencsak nehezemre esett folytatni a takarítást, de mint a szólás is mondja "magad uram, ha szolgád nincs"!!!:))
Hozzávalók:
6 szelet karaj (v. pulykamell, csirkemell)
50 dk gomba
1 cs szeletelt bacon
20 dk sajt
2 dl főzőtejszín
1 dl fehérbor
1 tk liszt
só
őrölt fehérbors
szerecsendió
majoranna
kakukkfű
olívaolaj
A hússzeleteket kiklopfolni, majd sózni, és megszórni őrölt fehérborssal, és kicsit állni hagyni.
Ezután egy serpenyőbe egy kevés olívaolajat önteni, majd a hússzeleteket elősütni, és félretenni.
A gombát megtisztítani, majd ízlés szerint vékonyra felszeletelni.
A visszamaradt olajba elkezdeni párolni. Közben sózni, megszórni szerecsendióval, és egy pici őrölt fehérborssal.(a borssal óvatosan bánni, mert a hússzeletek is borsozva lettek) Lefedve kb. 15 percig párolni.
Egy tepsit vékonyan kikenni olajjal, majd az aljába egymásmellé teríteni a szeletelt bacont. Ezután ráhelyezni az elősütött hússzeleteket, majd ízlés szerint megszórni a fűszerekkel.
Ezután a hús tetejét befedni a megpárolt gombával.
A tejszínt simára keverni liszttel, majd hozzákeverni a bort is. Ezután óvatosan a gombás-hús tetejére önteni. Végül a tepsit fóliával lefedni.
Előmelegített sütőbe helyezni, majd 45 percig párolni. Ezután a fóliát levenni, majd reszelt sajttal ízlés szerint megszórni.
Visszahelyezni a sütőbe, és szép pirosra sütni.
Közben enyhén sós vízbe kifőzni az előfőzött rizst. Egy edénybe kevés olívaolajat hevíteni, majd az alaposan lecsepegtetett rizst hozzáadni és óvatosan összeforgatni. Közben ízlés szerint sózni.
Tálaláskor a rakott húst ízlés szerint felszeletelni, majd a rizzsel kínálni.
Finom koprodukció, sütőben mindig kifizetődő a húskészítés, egyszerű és nagyszerű kategória!
VálaszTörlésNagyon guszta, finom ebéd volt:) Ilyet én is szoktam sütni, mindenki szereti. A nagytakarításhoz nagy kedvem nincs, de sütögetéshez annál inkább:)
VálaszTörlésIsmét nagyon gusztát alkottál:)
VálaszTörlésGuszta, nagyon fincsi volt az ebédetek!
VálaszTörlésHű, ez biztos finom volt!
VálaszTörlésNagyon-nagyon finom
VálaszTörlésVicuska!
VálaszTörlésIgen a sütőben sütést én is nagyon kedvelem, ez is nagyon finomra sikerült.:)
trollanyu!
VálaszTörlésKöszönöm!! Én is szívesebben sütögetek, csak sajnos senki nem takarít ki helyettünk.:)
Zitus!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!!:)
Éva!
VálaszTörlésKöszönöm!! Egyszerű, de bizony nagyon finom volt.:)
Marisz57!
VálaszTörlésNagyon finom, bátran merem ajánlani.:)
Bianka!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!!:)