2011. október 6., csütörtök

Almás pasztinákleves. (paszternák)




A saját receptjeim mellett, szeretek kipróbálni számomra új, és különleges recepteket, melyeket nézelődés közben fedezek fel. Én úgy gondolom, hogy nemcsak a régi jól bevált ételeket kell nap mint nap főzni, hiszen a neten található recepteknek is pont az a célja, hogy minél többen megpróbálkozzanak az elkészítésükkel. Szerintetek is így van??? , vagy csak én látom rosszul. Tehát nézelődtem, és a Laptopkonyha Pasztináklevesén megakadt a szemem. Mivel tegnap szedtem fel a kertembe a pasztinákot, így éppen kapóra jött ez a leves. Húsmentes, tele zöldségekkel, és a tálaláskor hozzáadott ropogós almával nagyon finom. Bátran merem ajánlani mindenkinek. Főként Kriti-kus és kolléganője figyelmét, külön is felhívnám rá!!!!:))))






Hozzávalók:

2 db pasztinák (nagyobb)
1 db  sárgarépa (nagyobb)
2 db krumpli 
1 db vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 db zöldségleveskocka
2 dl tejszín
1/2 citrom reszelt héja
őrölt feketebors
2 db alma
petrezselyemzöld
olívaolaj

 

Az alma kivételével a hozzávalókat megpucolni, majd ízlés szerinti méretűre feldarabolni.

Egy edénybe kevés olívaolajat hevíteni, majd hozzáadni az apróra felvágott vöröshagymát, és elkezdeni párolni. Pár perc után hozzáadni a szintén apróra vágott fokhagymát, majd a feldarabolt paszternákot, a sárgarépát, és a reszelt citromhéjat. Alaposan összekeverni, majd felönteni annyi vízzel, hogy jól ellepje. 

Ezután beletenni a zöldségleveskockát, és ízlés szerint sót, őrölt borsot, és félpuhára főzni a zöldségeket.
A félig elkészült levesbe, beletenni a felkockázott krumplit, és ha szükséges, még utánaízesíteni.

Amikor már a zöldségek teljesen megpuhultak, hozzáönteni a tejszínt, majd jól kiforralni a levest.(főzni már nem kell)

Tálaláskor a tányérba tenni a meghámozott, feldarabolt, almakockákat, majd rámerni a  forrólevest. Tetejét apróra vágott petrezselyemzölddel ízlés szerint megszórni.

Alma nélkül is nagyon finom levest kapunk, de kár lenne kihagyni belőle!!!

14 megjegyzés:

  1. Izgalmas, még nem ettem, de nagyon szép színe van

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta ! Az a sok finom zöldség nagyon finom lehet és nagyon szép az aranyló színe!:)

    VálaszTörlés
  3. Jaj de jól néz ki!!! Én nem szeretem az almát, de isten bizony elropogtatnám ebben a levesben!!! :D

    VálaszTörlés
  4. De szép ezen a közeli képen. Szívesen megkóstolnám. :)

    VálaszTörlés
  5. Igazán egészséges, szép szines, és pikáns izt adhat a feldarabolt alma. Gizi, ügyes vagy nagyon!
    Örömmel jövök hozzád ki lesni az ujdonságos recptjeidet. A fotók mindig szépek, ugyszintén!

    VálaszTörlés
  6. Jaj de gyönyörű levest hoztál össze. Érdekes, hogy mifelént paszternák a neve, de azért értettem ám, hogy miről van szó. Összecsordult a nyál a számban komolyan.

    VálaszTörlés
  7. Érdekes receptet hoztál ismét.

    VálaszTörlés
  8. Bianka!
    Köszönöm!! Nagyon finom, érdemes kipróbálni a paszternákkal készült ételeket. Ilyenkor már lehet kapni a piacokon.:)

    VálaszTörlés
  9. Éva!
    köszönöm!! Nagyon egyszerű, olcsó kis leves, viszont nagyon finom!!:)

    VálaszTörlés
  10. Barbi!
    Köszönöm!! Alma nélkül is finom, de a ropogós-édes almával sokkal finomabb. Biztosan neked is ízlene.:)

    VálaszTörlés
  11. Petra!
    Köszönöm!! Szívesen küldök egy kis kóstolót.:)

    VálaszTörlés
  12. Elisabeth!
    Nagyon köszönöm, mindig örömmel látlak. Jó nézelődést kívánok!! A levesnek egy pluszt ad a ropogós nyers alma. Nagyon finom volt.:)

    VálaszTörlés
  13. Viki!
    Nálunk mindkét néven ismeretes, és mivel az eredeti receptben is így szerepelt, így nem változtattam rajta. Viszont nagyon finom, neked is ajánlani tudom.:)

    VálaszTörlés
  14. Kati!
    Érdekes, de nagyon finom!!:)

    VálaszTörlés