A napokban már sütöttem málnás-citromos pitét, és akkor annyira finomra sikerült, hogy biztos voltam benne, hamarosan megfogom ismételni. Aztán jött az ötlet, mi lenne, ha a töltelékbe túró is kerülne. Gondoltam elrontani biztosan nem fogja, így már alig vártam, hogy legyen hozzá elég érett málna. A málna beérett, így már semmi akadálya nem volt, az újabb sütésnek. Mondhatom az első változat is nagyon a kedvünkre való volt, na de ez a túrós még az előzőnél is finomabb. A tésztája jó omlós, a töltelék pedig még szaftosabb a túrótól. Ezt a túrós változatot is bátran merem ajánlani mindenkinek. Akár málnával vagy éppen más bogyós gyümölccsel való elkészítését.
Tészta hozzávalói 20 x 30 cm-es tepsihez:
15 dk liszt
15 dk margarin
5 dk kristálycukor
1 citrom reszelt héja
1 cs vaníliás cukor
A margarint a kristálycukorral és a vaníliás cukorral simára keverni, majd belereszelni a citromhéját, hozzáadni egy csipet sót és a lisztet, majd gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrni.(Közepes keménységű tésztát kapunk)
Ezután 30 percre a hűtőbe tenni pihentetni.
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd a hűtőből kivett tésztát belehelyezni és tenyérrel egyenletesen belenyomkodni.
Ezután az tésztát villával megszurkodni, hogy sütés közben, ne púposodjon fel.
Előmelegített sütőbe tenni, majd 20-25 perc alatt szép világos zsemleszínűre sütni. (én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem)
A sütőből kivéve, a tésztát teljesen kihűteni.
Töltelék hozzávalói:
20 dk málnapép
25 dk porcukor
2 cs vaníliás cukor
3 tojásfehérje
1 egész tojás
1-1,5 dl citromlé
25 dk túró
2 citrom reszelt héja
6 dk liszt
1/2 cs vaníliás pudingpor
Egy tálba beletenni a tojásfehérjéket, az egész tojást, a citromlevet, a málnapépet (mag nélkül, átpasszírozva) és kézi habverővel jól összekeverni.
Ezután hozzákeverni a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a túrót.
Végül állandó keverés mellett, hozzákeverni a lisztet és a vaníliás pudingport.
A tepsiben lévő, kihűlt tészta tetejére önteni a málnás-citromos-túrós keveréket.
Ezután visszatenni az előmelegített sütőbe, majd közepes lángon 30-35 perc alatt készre sütni.(én légkeverésnél, 160 fokon 35 percig sütöttem)
A sütőből kivenni az elkészült süteményt, majd a tepsiben hagyni teljesen kihűlni.
Tálalás előtt ízlés szerint felszeletelni, a tetejét porcukorral megszórni, és málnaszemekkel díszíteni.
Gizi, ez valami nagyon, nagyon ínycsiklandóan néz ki!!
VálaszTörlésCsodálatos, szinte érzem az ízét:) Ez nekem is kedvemre való lenne:)
VálaszTörlésNagyon szép guszta, és biztosan nagyon finom!!
VálaszTörlésCsodálatos és nem csak a sütik hanem a képek is
VálaszTörlésNagyon jó ötlet volt, fantasztikusan néz ki!
VálaszTörléshűűű ez nagyon finom lehet! remélem a kép nem ma készült, mert nálam rettenetesen sötét volt, a képeden meg csodásan süt a nap :) mindenképpen irigykedek arra a napsütésre :)
VálaszTörlésHú, nagyon jól néz ki! :)
VálaszTörlésNálatok még érik málna?
VálaszTörlésde jó nektek. Csodás ez a süti, nagyon szép a színe is, nagyon finom lehetett.
Mindkettő tökéletes. :)))
VálaszTörlésAnazar!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!!! Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom.:)
trollanyu!
VálaszTörlésKöszönöm!! Szívesen küldenék, de a megsütésére csakis biztatni tudlak.:)
Éva!
VálaszTörlésKöszönöm!! Szerintem más gyümölccsel is finom, érdemes kipróbálni.:)
Bianka!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!!:)
Vicuska!
VálaszTörlésKöszönöm!! Túróval még finomabb lett, így nem bántam meg, hogy beletettem.:)
Colors in....!
VálaszTörlésValóban nagyon finom!! Nem kell irigykedned a napsütésre, mert tegnap itt is nagyon szomorú, esős idő volt. A kép ellőtte való nap készült, akkor még csodálatosan sütött a nap.:)
Ma viszont megint csodaszép napsütés van, de a levegő eléggé lehűlt.
Flóra!
VálaszTörlésKöszönöm!!!:)
Kati!
VálaszTörlésKöszönöm!! Igen nálam még érik a málna, sőt az első fagyokig folyamatosan. Rengeteg van még rajta, így gondolkodhatom, mit is készítsek majd belőle.:)
Petra!
VálaszTörlésnagyon köszönöm, és mindkettőt csakis ajánlani tudom.:)
Nagyon guszta! Simán is meg túróval is!!! Egy kockát kérnék...:o)))
VálaszTörlésIllésKrisz...!
VálaszTörlésKöszönöm, és már küldöm is a kóstolót.:)Mindkét változat nagyon finom.