2011. július 12., kedd

Málnás sajttorta.



Rekkenő hőség van, így hajnalba gyorsan elmentem a "málnásba" na nem félre érteni a dolgot, csak azzal a szándékkal, hogy leszedjen a szépen pirosodó málnatermést. Tehát meleg van, málna van, így dacolva a meleggel, mi is lehetne más a desszert mint egy finom torta. A receptet még Rachel Alleintől lestem el a Tv-Paprikán, és most sem csalódtam benne. Az ő receptjeivel mindig nagy sikerem van. Eredetileg áfonyával készült, én csak annyit változtattam rajta, hogy málnával sütöttem meg. A diós-kekszes alapra került rá a málna, majd arra a krémsajtos töltelék. A végeredmény pedig egy nagyon finom szaftos torta. Mindenkinek bátran merem ajánlani akár áfonyával, vagy mint az én esetemben málnával, de szerintem meggyel is nagyon finom lehet. Egy biztos, egy szeletnél nem lehet megállni, mert annyira kínálja magát.






24 cm-es tortaformához:

18 dk Győri Édes keksz (vegyes)
5 dk darált dió
10 dk margarin

50 dk málna


A kekszet aprítóval összeaprítani (v. ledarálni), majd hozzákeverni a darált diót.
A margarint forráspontig hevíteni, majd hozzáönteni a kekszes-diós keverékhez és jól összekeverni.

A tortaformát kibélelni sütőpapírral, majd beleönteni a kekszes masszát és kézzel jól belelapogatni.

A málnát megmosni, majd jól lecsepegtetni és egyenletesen ráteríteni a formában lévő kekszes alapra.






Töltelék:

25 dk mascarpone
2 db tubusos krémsajt (én Mackó sajtot tettem)
1 tk vaníliaaroma
15 dk barna cukor
4 egész tojás

A mascarponét elkezdeni kikeverni a barna cukorral és a vaníliaaromával. (aki édesebben szereti az tehet bele több cukrot)
Ezután belenyomni egyesével a tubusos sajtot és keverni tovább.
Végül állandó keverés mellett egyesével hozzáadni az egész tojásokat.
Párperc alatt szép sima masszává keverni.
Ezután óvatosan a formában lévő málna tetejére önteni a sajtos-masszát.

Előmelegített sütőbe, közepes lángon kb. 55-60 perc alatt készre sütni.
A sütési idő felénél.(v. ha már kezd barnulni a teteje) alufóliával lefedni és így sütni tovább.

A kész tortát párpercig a nyitott ajtajú sütőben hagyni, majd kivenni és a formában hagyni teljesen kihűlni. (én amikor már csak langyos volt, lecsatoltam róla a tortaformát és úgy hűtöttem ki teljesen)

Tálalás előtt a teljesen kihűlt tortát porcukorral megszórni, majd felszeletelni. (fontos hogy teljesen kihűljön, mert különben nem lehet szépen szeletelni!!!!)

12 megjegyzés:

  1. Nagyon szépséges, és gondolom az íze is isteni lehet

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép, és biztos finom is.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon mutatós és finom tortát készítettél !

    VálaszTörlés
  4. jaj! végem van!!! :))) ez nekem nagggyon bejön! csak az a baj, hogy a fogyikúra kellös közepén vagyok! :( De mentem a recit!!!!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon finom végeredmény!!! A Mackó sajtot én is előszeretettel használom krémekbe, szeretem, mert sűrű állagú és jól illeszkedik ízben, bármihez.

    VálaszTörlés
  6. Bianka!
    Köszönöm!!! Nagyon finom, csakis ajánlani tudom.:)

    VálaszTörlés
  7. Kati!
    Köszi, bizony finom volt.:)

    VálaszTörlés
  8. Ancsika!
    Sajnos nekem is nagyon bejött, pedig elhatároztam hogy kevesebbet sütök, de nem tudom betartani.:))

    VálaszTörlés
  9. Vicuska!
    Köszönöm!!! Én is azért szeretem a mackó sajtot. Nemrégen kaptam csokoládéval ízesített sajtot, így most azt használom, isteni finom az is a süteményekhez.:)

    VálaszTörlés
  10. Ez izgalmasan hangzik, hol lehet ilyet kapni? finom lehet!

    VálaszTörlés
  11. Gizus,nagyon megtudnám enni,ez valami mesés lehet!:-)

    VálaszTörlés