2011. július 30., szombat

Hétvégi receptajánló!!! Afrikai harcsa-sajtos panírban cukkini salátával.



Erre a hétvégére három alap hozzávalóból, halból, sajtból, és cukkiniből készítettem el az ebédet, melyet mindenkinek bátran merek ajánlani. A hal, most afrikai harcsa volt, (ízlés szerint felcserélhető) melyet reszelt sajttal összekevert zsemlemorzsába paníroztam be, és a sütőbe sütöttem készre. A saláta cukkiniből és vöröshagymából készült, egy finom málnaecetes-mézes öntettel. Köretként pedig krumplipürét készítettem, mert szerintem ez illik hozzá a legjobban. Persze ez csak egy ötlet, így mindenki saját ízlésének megfelelő salátát, és köretet kínálhat a hal mellé.







párszelet afrikai harcsa (v. ízlés szerinti fajtájú hal)
tojás
zsemlemorzsa
reszelt sajt

halfűszerkeverék
olívaolaj

A halszeletek mindkét oldalát besózni és megszórni halfűszerkeverékkel, majd rövid ideig állni hagyni.

Ezután lisztbe, felvert tojásba és reszelt sajttal összekevert zsemlemorzsába bepanírozni.

Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd meglocsolni olívaolajjal. Ezután egymásmellé helyezni a bepanírozott halszeleteket. Tetejüket szintén meglocsolni egy kevés olívaolajjal.

Előmelegített sütőbe, közepes lángon 30-35 perc alatt készre sütni.





Cukkini saláta:

2 db zsenge cukkini
1 vöröshagyma (nagy)
olívaolaj
pici víz

őrölt fehérbors


Öntet:

olívaolaj
méz
magos mustár
málnaecet (v. ízlés szerinti ecet)



A vöröshagymát megpucolni, majd vékonyan felszeletelni. A cukkinit kisebb kockákra feldarabolni.

Egy serpenyőbe olívaolajat önteni és felhevíteni. Ezután beletenni a vöröshagymát és elkezdeni párolni. Párperc után hozzáadni a felkockázott cukkinit, majd sózni, borsozni és jól összeforgatni. Egy pici vizet aláöntve roppanósra párolni. (mire kellően megpuhul, a víz is teljesen elpárolog alatta)
Végül egy tálba lecsepegtetve kiszedni és teljesen kihűteni.

Az öntethez a magos mustárt, az olívaolajat, a málnaecetet és a mézet (ízlés szerint cukrot, v. édesítőszert) jó alaposan összekeverni.
Ezután a kihűlt hagymás-cukkinire önteni és óvatosan összeforgatni. 1-2 órát állni hagyni, hogy az ízek jól összeérjenek. (közben többször, óvatosan átkeverni)

Tálaláskor a hal mellé köretként krumplipürét, salátaként pedig a cukkini salátát kínálni.

További cukkini saláta recept itt és itt található!!!!!!! Mindkét változat nagyon finom, mindenképpen megér egy próbát.

12 megjegyzés:

  1. Nagyon finomat főztél, szeretem a halat csak elég ritkán eszem! Guszta nagyon úgy a salátával szívesen megkóstolnám ha lehet?:-))

    VálaszTörlés
  2. De jó lenne ha szeretné a család a halat! Nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
  3. Szeretem cukkini! Jól néz ki.
    Csodálatos hétvégét.
    xoxoxo

    VálaszTörlés
  4. Mennyei ízek a tányéron! Egy adag jöhetne! Csodád képek!!

    VálaszTörlés
  5. Éva!
    Köszönöm!! Mi mostanában elég sok halat eszünk és megpróbálom változatosan elkészíteni. Most éppen Kata adta az ötletet a hozzávalókhoz, és nagyon finomra sikerült. A saláta még a férjemnek is nagyon ízlett!!!:)

    VálaszTörlés
  6. Mónika!
    Kár hogy nem szeretik, mert bizony sokféleképpen elkészíthető. Ha a cukkinit szeretik, akkor a salátát bátran merem ajánlani.:)

    VálaszTörlés
  7. Maya!
    Vă mulţumesc foarte mult!:)

    VálaszTörlés
  8. Bianka!
    Természetesen bármikor jöhetsz, szívesen látunk!!:)

    VálaszTörlés
  9. Illéskrisz...!
    Köszönöm, és már küldöm is a kóstolót.:)

    VálaszTörlés
  10. Nagyon finom volt a hétvégi menü!!!!! Klassz fotó!

    VálaszTörlés
  11. Vicuska!
    Nagyon köszönöm!!:)

    VálaszTörlés