Hétvége, borús idő, eső, és habos-krémes sütemény. Ezekből az első három igaz volt erre a napra, már csak a sütemény hiányzott. Pedig ilyen időben, mindenképpen csakis süteménnyel lehet feldobni a szomorkás hangulatot, így valami nagyon gyors receptre volt szükségem. Nem szerettem volna órákig a sütéssel szöszmötölni, tehát a megoldást a jól bevált palacsinta jelentette. Palacsinta tészta bekeverése közben, úgy döntöttem, hogy nem olajat keverek a tésztába, hanem olvasztott vajat. Bizony jó döntés volt, mert a palacsinta sokkal finomabb, selymesebb lett. A tölteléket pedig szerettem volna valami krémes-habos változatban elkészíteni, így került a mogyorókrém mellé még mascarpone és tejszínhab, az epres változatba pedig feldarabolt eper. Mondhatom mindkét töltelék nagyon-nagyon finom volt. Mivel gyorsan elkészíthető, így bátran merem ajánlani mindenkinek, aki éppen a recept olvasása közben kívánja meg a palacsintát.
A szokásos módon bekeverni a palacsintatésztát, majd kisütni a palacsintákat.
Én a szénsavas ásványvizet, és a tejet fele-fele arányba keverem a liszthez és a tojáshoz. Most vajat olvasztottam fel és végül ezt kevertem a tésztába. Így sokkal finomabb és selymesebb lett a palacsinta.
Mogyorós töltelék:
15 dkg mascarpone
3-4 ek mogyorókrém
porcukor
vaníliás cukor
1 dl Hulala(v. tejszín)
A mascarponét jól kikeverni az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverni a mogyorókrémet is.
A Hulalát(v. a habtejszínt) kemény habbá verni, majd óvatosan a mogyorókrémhez keverni.
Epres töltelék:
30 dkg eper
15 dkg mascarpone
2 ek tejföl
porcukor
vaníliás cukor
1 dl Hulala(v. tejszín)
A mascarponét jól kikeverni az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejföllel.
A Hulalát(v. habtejszínt) kemény habbá verni, majd óvatosan a kikevert krémhez keverni.
Az epret apró darabokra felvágni, majd szintén belekeverni a krémbe.
Tálalás előtt a palacsintákat megtölteni a kétféle habos-krémmel, majd a tetejét porcukorral megszórni.
A Hulalát(v. habtejszínt) kemény habbá verni, majd óvatosan a kikevert krémhez keverni.
Az epret apró darabokra felvágni, majd szintén belekeverni a krémbe.
Tálalás előtt a palacsintákat megtölteni a kétféle habos-krémmel, majd a tetejét porcukorral megszórni.
Húú, de éhes lettem!!
VálaszTörlésEbben a sorrendben kérhetek a tányérkámra? puszi
Azt hiszem csatlakoznék Erikához.=)
VálaszTörlésPuszi
Én sem utasítom vissza! Beállhatok a sorba? Az olaj vajjal való helyettesítése jól hangzik. Legközelebb ki fogom próbálni! Köszi , hogy memosztottad velünk!
VálaszTörlésDe guszták lettek.
VálaszTörlésGizi, ez annyira finom lehet, maga az édes bűnbeesés! :)
VálaszTörlésGizi, hetvenedik regisztrált olvasóm lettél. Az alkalomból sütnék-főznék neked valamit. Mit kívánsz?
VálaszTörlésNagyon jól néznek ki!Föleg az epres jön be!
VálaszTörlésFantasztikus
VálaszTörlésErika!
VálaszTörlésTermészetesen kérhetsz, sőt még akár repetázhatsz is!!!:)
Réka!
VálaszTörlésOké, téged is szívesen látlak egy palacsintapartira!!!:))
Németh-ek!
VálaszTörlésNeked is jut belőle, gyere gyorsan!!:)
Nagyon jó lett az olvasztott vajjal, nyugodtan próbáld ki. Van fent egy tejszínes palacsinta receptem, ott azt tettem a tésztába és isteni finom úgy is.
Kati!
VálaszTörlésKöszönöm!!!:)
Szemirámisz!
VálaszTörlésKöszi, és bizony bűnöztem is rendesen, mert annyira finom habos-krémes....:))
Anazar!
VálaszTörlésNagyon köszönöm a kedvességedet, teljesen meghatódtam!!!! Legyen számomra meglepetés, megbízom az ízlésedben, biztosan nagyon finomat fogsz készíteni. Én pedig előre is KÖSZÖNÖM!!:)
Vanocska!
VálaszTörlésKöszi, és küldöm az epresből a kóstolót. Nekem mindkettő nagyon ízlett.(sajnos:)))
Bianka!
VálaszTörlésKÖSZÖNÖM!!!:)
Hú Gizus,most is csak csorog a nyálam, egy pár napig nem jártam nagyon a blogokon,most körbejártam,és lettem olyan éhes,hogy csak na a rengeteg finomságtól:-))
VálaszTörlésDitta!
VálaszTörlésÉn is gyakran járok így mint te, csak nyelek nagyokat nézelődés közben.:))) Ez a palacsinta megér egy próbát, isteni finom.