Február végén hirdetett meg egy furfangos kérdéssel egybekötött játékot Viki, melyre én is jelentkeztem, és megpróbálkoztam a megfejtéssel. Bizony elégé furfangosnak, és számomra kicsit nehéznek is bizonyult a feltett kérdés, mármint mit is látni a képen. Napokig vissza-vissza jártam, nézegettem a képet, de LENIN apánkon kívül, mást nem sikerült beazonosítanom.:))) Aztán nagy meglepetésemre, és még nagyobb örömömre a sorsolásnál Fortuna, na meg Adrika (ő Viki unokája) szerencsés keze, éppen engem hozott ki az egyik nyertesnek. Ezúton is szeretném még egyszer megköszöni Vikinek, na és persze Adrikának is, ezt a hasznos ajándékot, mely nem más mint egy kagylóformájú ostyasütő. Pénteken meg is érkezett az ajándék, és már alig vártam, hogy kipróbálhassam. Ma aztán elérkezett a nagy pillanat, és elkészültek az első kagylóformájú ostyáim. Na jó, kicsit túlzok, mert bizony van még mit fejlődnöm, de mentségemre legyen mondva, még soha nem dolgoztam ilyen szerkentyűvel. Kereken 5 db-ot sütöttem, melyből az első még igen kezdetlegesre sikerült, de a többin azért már talán látszik, hogy fejlődőképes vagyok.:))
Vikikém nagyon köszönöm az ajándékot!!!!!
3 dl tej
1 dl szénsavas ásványvíz
2 cs vaníliás cukor
1 tk vanília aroma
liszt
csipet só
1 dl szénsavas ásványvíz
2 cs vaníliás cukor
1 tk vanília aroma
liszt
csipet só
A hozzávalókból sűrű palacsintatésztát keverni.
Egy mélyebb edénybe olajat hevíteni, majd a formát belemártani a sűrű tésztába, és belehelyezni a forró olajba. Pár pillanat múlva, egy fakanál segítségével lecsúsztatni a formáról a tésztát és 1-2 perc alatt szép pirosra sütni. Végül papírtörlőre kiszedni, és teljesen kihűteni.
Töltelék:
1 cs vaníliás pudingpor
4 dl tej
1 tk vanília aroma
cukor(v. édesítőszer)
1 db tojás
őszibarack befőtt
tejszínhab
A pudingport, a cukrot, a vanília aromát és a tojás sárgáját egy kevés tejjel simára keverni.
A maradék tejet feltenni forrni, majd állandó keverés mellett belecsorgatni a pudingos keveréket, és 1-2 perc alatt sűrűre főzni.
A tojás fehérjét egy csipet sóval, kemény habbá verni, majd a forró pudingos masszához keverni.
Ezután hagyni teljesen kihűlni, majd az előzőleg kisütött ostyába tölteni. Tetejét megpakolni apróra vágott őszibarackkal, majd jó sok tejszínhabbal díszíteni.
Közvetlenül tálalás előtt töltöttem meg az ostyát, így nagyon finom ropogós maradt. A tölteléket pedig mindenki a saját ízlésének megfelelően készítheti el.
A maradék tejet feltenni forrni, majd állandó keverés mellett belecsorgatni a pudingos keveréket, és 1-2 perc alatt sűrűre főzni.
A tojás fehérjét egy csipet sóval, kemény habbá verni, majd a forró pudingos masszához keverni.
Ezután hagyni teljesen kihűlni, majd az előzőleg kisütött ostyába tölteni. Tetejét megpakolni apróra vágott őszibarackkal, majd jó sok tejszínhabbal díszíteni.
Közvetlenül tálalás előtt töltöttem meg az ostyát, így nagyon finom ropogós maradt. A tölteléket pedig mindenki a saját ízlésének megfelelően készítheti el.
Gratulálok a nyereményhez! Még nem is láttam és hallottam ilyen süteményről. Ügyes vagy első sütésre jól sikerült!
VálaszTörlésÉn is gratulálok! Nagyon klassz az ajándékod. A desszert pedig nagyon guszta és finom lehet.
VálaszTörlésNagyon mutatós desszert.
VálaszTörlésJaj de szép ajándékot kaptál:-),na és milyen finomat készítettél vele:-) Gizus,használd egészséggel:-)
VálaszTörlésGratulálok a nyereményedhez, nagyon érdekes! Sose láttam még ilyet, de szuper dolgot készítettél vele. :)
VálaszTörlésCsuda jó ez a herkentyű, valyon hol lehet ilyet kapni, én is szívesen beszerezném. Nagyon ötletes ez a desszert, gratulálok hozzá.
VálaszTörlésÁÁÁ eszméletlen jó és csodás ajándék
VálaszTörlésGratulálok a díjhoz! Nagyon finomat készítettel vele!:)
VálaszTörlésGizo!
VálaszTörlésSzuper az ajándék, hát még a vele készült tálka:_))
Gratulálok a nyereményhez! Nagyon finomat sütöttél vele, én már látom, hogy ebbe nyáron fagyi lesz tálalva, én már elő is jegyeztetem magam egy adagra!:-)))
VálaszTörlésGizi, micsoda szuper ajnádék! Nyáron házi fagyival tök jól meg lehet majd pakolni :)
VálaszTörlésGizi, kérlek nézz be hozzám:-)
VálaszTörléshttp://citromhab.blogspot.com/2011/03/dijozon.html
Éva!
VálaszTörlésKöszönöm!! Még én is most csináltam először, de igaz kicsit még formátlan, ám nagyon finom..)
Marika63!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!!:)
Családi tűzhely!
VálaszTörlésKöszi, és még milyen finom!!:)
Ditta!
VálaszTörlésKöszönöm, és megpróbálok sok finomságot beletölteni az ostyába. Remélem sikerül.:)
Szemirámisz!
VálaszTörlésKöszönöm!! Még én sem láttam ilyen sütőformát, de nagyon szuper. Vikinél fent van a készítő címe ahol meglehet rendelni.:)
Angéla!
VálaszTörlésKöszönöm!! Előkeresem a címet Vikinél és holnap felteszem a blogba, hátha más is érdeklődne utána.:)
Bianka!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!!:)
Maryenne!
VálaszTörlésNeked is nagyon köszönöm!!:)
Gesztenye!
VálaszTörlésKöszi, isteni finom!!! Biztosan neked is jól jönne egy ilyen szerkentyű. Tudnál vele mit kezdeni.:)
Latsia!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!! Biztosan kerül majd bele fagyi is, és természetesen már elő is jegyeztelek egy adagra.:)
Erinacea!
VálaszTörlésKöszönöm!! Eddig elég ritkán gyártottam fagyit, de lehet a nyáron ez változni fog.:))
Citromhab!
VálaszTörlésKöszönöm a meghívást, megyek és bekukkantok hozzád.:)
Gizi ! Sűrű bocsánatot kérek, hogy csak most értem ide, de voltak némi internetszolgáltató problémánk, közben a rendszerünk is összeomlott, igy aztán pár napig a férjem irodájának fogságában voltam, rendszertépíteni.....
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy elsőre ilyen csodálatos tálkákat készítettél. Júj, de belenyomnám az újjam abba a tejszínhabba :)
Nagyon ügyi vagy, és használd egészséggel.
Latsia mellé csatlakozom egy fagyi erejéig :)
Most reggel kaptam meg egy árlistát pár termékről ahonnan a forma származik, majd felteszem, mert elég sokan érdeklődtek utána.
Drága Viki!
VálaszTörlésMiért kellene bocsánatot kérned, főleg ha ráadásul még ilyen gondjaitok voltak. Nem irigyellek, gondolom mérgelődtél eleget miatta.
Köszönöm a dicséretet, de azért még van mit csiszolni a technikámon, de nagyon finom lett. Szívesen küldök egy kis kóstolót, na persze jó sok habbal. Elő is jegyeztelek, Latsia mellett a nyári fagyizásra.:)
Szuper lesz, ha felteszed a listát, mert itt nálam is többen érdeklődtek a forma után. Nem fogod elhinni, de itt készül szinte a szomszédba, kb. 30 km-re tőlünk..))