A hétvégén készítettem ezt a levest próbaképpen, mert lehet ez lesz nálunk karácsonyeste az egyik fogás. Nagyon finom lett, selymesen krémes, benne a roppanós narancsdarabokkal és a tetején a pirított mandulával. Az elkészítése nem tart tovább egy félóránál. Lehet melegen, de akár hidegen is tálalni. Mandula helyett, akár tejszínhabot is kínálhatunk, mert úgy is nagyon finom. Mindenkinek bátran merem ajánlani,(na persze aki ezeket a hozzávalókat szereti) mert biztosan nagy sikere lesz vele.
Hozzávalók:
3-4 db narancs
5 dl Hulala (v.habtejszín)
1/2 dl narancsszörp
1 cs vaníliás pudingpor (főzős)
2 cs vaníliás cukor
2-3 ek barna cukor
2 dl édes fehérbor
8 dl narancslé (dobozos)
2-3 db szegfűszeg
pici darab fahéj
Egy edénybe belereszelni egy narancs héját, majd hozzáadni a cukrot, a szörpöt, és egy kevés narancslét. Jól elkeverni, majd hozzáönteni a többi narancslét is. Beletenni a szegfűszeget és a fahéjat, majd forráspontig melegíteni. Ekkor beleönteni a bort és pár percig lassú tűzön főzni.(ha szükséges még cukrot tenni hozzá)
A narancsot megpucolni, majd gerezdekre szedni, és minden gerezdet ízlés szerinti méretűre felkockázni.
A felkockázott narancsot a levesbe tenni és újraforralni.(főzni nem kell mert szétmállik a narancshúsa)
A pudingport egy pici tejszínnel simára keverni, majd hozzákeverni a maradék tejszínt is.
Folyamatos keverés mellett a levesbe csorgatni, majd óvatosan kevergetve kicsit besűríteni.
Tálaláskor pirított mandulát, vagy tejszínhabot kínálhatunk hozzá. Nagyon finom melegen, és hidegen is.
A narancsot megpucolni, majd gerezdekre szedni, és minden gerezdet ízlés szerinti méretűre felkockázni.
A felkockázott narancsot a levesbe tenni és újraforralni.(főzni nem kell mert szétmállik a narancshúsa)
A pudingport egy pici tejszínnel simára keverni, majd hozzákeverni a maradék tejszínt is.
Folyamatos keverés mellett a levesbe csorgatni, majd óvatosan kevergetve kicsit besűríteni.
Tálaláskor pirított mandulát, vagy tejszínhabot kínálhatunk hozzá. Nagyon finom melegen, és hidegen is.
Hú ha ez aztán finom lehet:)
VálaszTörlésGizi,nálad mindig olyan jó dolgokat találni,szeretek ide járni:))
VálaszTörlésEz aztán tényleg az ünnepi asztalra kívánkozik.
VálaszTörlésGizi, Te olyan ügyi vagy :)) Gratulálok.
Gizike, remek ez a leves!!! Ünnepi asztalon a helye! És még borocska is van benne :-)
VálaszTörlésA leves biztos finom, de a tálalás tökéletes!
VálaszTörlésAz a tálika megér mindent!
Izgalmas, nagyon finom
VálaszTörlésHú, Gizi, ezer köszönet, megvan az ünnepi levesünk ;)
VálaszTörlésDitta!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!!! Mindig szívesen látlak, és örülök hogy találsz kedvedre való recepteket.:)
Viki!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!!! Érdemes elkészíteni, mert nagyon egyszerű, ám isteni finom.:)
ChefViki!
VálaszTörlésKöszönöm!!Neked is csak ajánlani tudom. Na a borral azért mérsékletesen bánni, nem ám dalolászás lesz a vége.:)))
Juci!
VálaszTörlésKöszönöm!! A levest csakis ajánlani tudom, a tálkának meg nagyon megörültem amikor megláttam az üzletbe. Nekem is rögtön megtetszett.:)
Bianka!
VálaszTörlésKöszönöm!! Bevallom, nem is gondoltam hogy ilyen finom lesz.:)
Zsiri!
VálaszTörlésHúúú, de örülök, hogy sikerült ötletet adni.Kíváncsian várom, nektek hogy ízlik.:)