Karácsony szenteste előételként minden évben kis falatkákat tálalok fel. Idén ezeknek a falatkáknak az alapja a füstölt lazac, és a kaviár volt. Az egyik változat egy mascarponés lazackrém, a másik pedig egy lazac tatár. Az elkészült krémeket előzőleg megpirított sajtos kiflin tálaltam. Persze a pezsgő sem hiányozhatott mellőle, méghozzá jófajta Rozé-pezsgővel öblítettük le. Ezeket a kis falatkákat, bátran merem ajánlani karácsonyra, de bátran elkészíthetjük pl. szilveszterre is. Biztosan senki nem fog csalódni benne, és csak egy jó tanács, érdemes nagy adagot készíteni, mert nem lehet abbahagyni, olyan finom mindkettő.
Mascarponés lazackrém hozzávalói:
10 dkg füstölt lazac
20 dkg mascarpone
1 db újhagyma
só
őrölt fehér bors
A lazacot apróra felkockázni. Az újhagymát nagyon apróra felvágni.
A mascarponét ízlés szerint sózni, megszórni őrölt fehér borssal, majd jól összekeverni.
Végül először hozzákeverni az apróra vágott hagymát, majd a szintén apróra felkockázott füstölt lazacot.
Fóliával lefedni és pár órára hűtőbe tenni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt pirított kiflikarikákra kanalazni, és úgy kínálni.
10 dkg füstölt lazac
2 ek fekete kaviár
1 db újhagyma
2 tk tejföl
só
őrölt fehér bors
1 tk kapor
20 dkg mascarpone
1 db újhagyma
só
őrölt fehér bors
A lazacot apróra felkockázni. Az újhagymát nagyon apróra felvágni.
A mascarponét ízlés szerint sózni, megszórni őrölt fehér borssal, majd jól összekeverni.
Végül először hozzákeverni az apróra vágott hagymát, majd a szintén apróra felkockázott füstölt lazacot.
Fóliával lefedni és pár órára hűtőbe tenni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt pirított kiflikarikákra kanalazni, és úgy kínálni.
Kaviáros lazac tatár hozzávalói:
10 dkg füstölt lazac
2 ek fekete kaviár
1 db újhagyma
2 tk tejföl
só
őrölt fehér bors
1 tk kapor
A lazacot apróra felkockázni. A újhagymát és a kaprot nagyon apróra felvágni.
A tejfölhöz hozzákeverni az apróra vágott újhagymát, a kaprot, és ízlés szerint sózni és megszórni őrölt borssal.(sózás közben figyelni arra, hogy a kaviár is sós)
Ezután óvatosan belekeverni az apróra vágott lazacot, majd a kaviárt is.
Fóliával lefedni, majd pár órára a hűtőbe tenni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt, pirított kiflikarikára kanalazni és úgy kínálni.
Én sajtos kiflit karikáztam le, majd sütőben kicsit megpirítottam. Nagyon finom ropogós lett.
Tálaláskor pedig ízlés szerinti pezsgőt kínáljunk a kis falatkákhoz!
A tejfölhöz hozzákeverni az apróra vágott újhagymát, a kaprot, és ízlés szerint sózni és megszórni őrölt borssal.(sózás közben figyelni arra, hogy a kaviár is sós)
Ezután óvatosan belekeverni az apróra vágott lazacot, majd a kaviárt is.
Fóliával lefedni, majd pár órára a hűtőbe tenni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálalás előtt, pirított kiflikarikára kanalazni és úgy kínálni.
Én sajtos kiflit karikáztam le, majd sütőben kicsit megpirítottam. Nagyon finom ropogós lett.
Tálaláskor pedig ízlés szerinti pezsgőt kínáljunk a kis falatkákhoz!
Jól megy ám! :-))))
VálaszTörlésTudtok élni, nagyon guszta :)))
VálaszTörlésDia!
VálaszTörlés:)))) neked is csak ajánlani tudom, mert isteni finom!!!(ja és nem kilószám kell hozzá a lazac:))
Bianka!
VálaszTörlés:)))Köszönöm!! Na a te sem panaszkodhatsz!!!:))