Folytatódik nálam a vacsoracsatás receptek kipróbálása. Lehet már kissé fanatikusnak tűnhetek, de szerintem nagyon sok jó ötletet lehet meríteni a műsorból. Persze azért vannak olyan ételek, melyeket nem szívesen készítenék el, de ez a húsos krumplileves nem azok közé tartozik. Tegnap ez volt nálunk az egyik fogás az ebédnél, és mondható nagy sikere volt. Azért kicsit változtattam a recepten, és a krumplit nem külön főztem meg, hanem felkockázva, nyersen került a levesbe. Így az íze is jobban belefőtt, és nem kellett külön bajlódni vele. Mivel avokádó nem volt itthon, így az nem került a levesbe, helyette tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel szórtam meg a tetejét. Ezektől a változtatásoktól a leves gondolom még pont olyan finom volt, mint ahogyan a műsorban dicsérték.(legalábbis nekünk nagyon ízlett!!) Legközelebb sertéshússal is kipróbálom, mert úgy egy más ízvilágot kapok majd. Mindenkinek csakis ajánlani tudom, ezt a nagyon egyszerű, finom, és laktató levest.
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell (v. sertéscomb)
2 db sárgarépa
2 db paszternák (ez el is hagyható!!!!)
2 szál petrezselyemgyökér
1 db zeller
1 db vöröshagyma
3-4 db krumpli
2 gerezd fokhagyma
2 db húsleveskocka
só
őrölt fekete bors
tárkony
1 dl tejszín
1 pohár tejföl (kicsi)
petrezselyemzöld
A húst kisebb kockákra felvágni. A zöldségeket megpucolni és szintén kisebb darabokra felvágni.
Egy edénybe beletenni a húst és a zöldségeket, az apróra vágott vöröshagymát, és a vékonyan felszeletelt fokhagymát, majd felönteni annyi vízzel, hogy jól ellepje.
Ízlés szerint fűszerezni, majd lassú tűzön félpuhára főzni.
Ezután beletenni a kisebb kockákra vágott krumplit, majd addig főzni a levest, még minden hozzávaló megpuhul.
Amikor már minden megpuhult, állandó keverés mellett belecsorgatni a tejszínt, és az előzőleg egy kis levessel simára kevert tejfölt. Jól kiforralni, és pár percig még együtt főzni.
Tálaláskor a tányérba szedett leves tetejét apróra vágott petrezselyemzölddel megszórni, és úgy kínálni.
2 db sárgarépa
2 db paszternák (ez el is hagyható!!!!)
2 szál petrezselyemgyökér
1 db zeller
1 db vöröshagyma
3-4 db krumpli
2 gerezd fokhagyma
2 db húsleveskocka
só
őrölt fekete bors
tárkony
1 dl tejszín
1 pohár tejföl (kicsi)
petrezselyemzöld
A húst kisebb kockákra felvágni. A zöldségeket megpucolni és szintén kisebb darabokra felvágni.
Egy edénybe beletenni a húst és a zöldségeket, az apróra vágott vöröshagymát, és a vékonyan felszeletelt fokhagymát, majd felönteni annyi vízzel, hogy jól ellepje.
Ízlés szerint fűszerezni, majd lassú tűzön félpuhára főzni.
Ezután beletenni a kisebb kockákra vágott krumplit, majd addig főzni a levest, még minden hozzávaló megpuhul.
Amikor már minden megpuhult, állandó keverés mellett belecsorgatni a tejszínt, és az előzőleg egy kis levessel simára kevert tejfölt. Jól kiforralni, és pár percig még együtt főzni.
Tálaláskor a tányérba szedett leves tetejét apróra vágott petrezselyemzölddel megszórni, és úgy kínálni.
Jó kis tartalmas leves lehet :) Guszta!
VálaszTörlésNem láttam ezt a részt, de ez a leves nagyon ígéretes!
VálaszTörlésImádom a krumplilevest,ezt meg főleg!
VálaszTörlésMost én kérek egy tányérral!
Mellesleg szerintem te biztosan finomabban főzöd ezeket az ételeket, mint a TV-ben, aki be sem tudja kapcsolni a tűzhelyet:))Nem egy ilyet láttam:D
VálaszTörlésNagyon finom lehet
VálaszTörlésZsiri!
VálaszTörlésKöszönöm!!Valóban nagyon laktató. Én biztosan többször fogom készíteni.:)
Thrini!
VálaszTörlésÉrdemes kipróbálni,pl. egy finom kelt tészta mellé kitűnő.:)
Terike!
VálaszTörlésMár terítek is neked, és akár két tányérkával is megkínállak.:)
trinity!
VálaszTörlésÉn is láttam már főzni nemtudó vendéglátót, éppen tegnap is.Kovács Ági "főzött" csak éppen elmondani sem tudta mit tett bele.
Én csak reménykedni tudok, hogy jobb az én változatom.:))
Bianka!
VálaszTörlésNagyon finom!!!!:)
Én is kérek :) Nagyon guszta. Szeretem az ilyen tejszínes leveseket.
VálaszTörlésAraniel!
VálaszTörlésMár tálalok is, gyere gyorsan.Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom.:)
Na... megfőztem én is! :)
VálaszTörlésJó lett, pedig a petrezselyem kimaradt a végén.
...és én is inkább belefőztem a krumplit... mert úgy írtad, de lehet, hogy lustaságból :)
Szosz!
VálaszTörlésÖrülök hogy neked is ízlett. Szerintem így sokkal finomabb, mert együtt főttek az ízek, na meg lehet én is kicsit "lusta" voltam.:)