Ezzel a recepttel egy kis ötletet szeretnék adni a hétvégi ebéd elkészítéséhez. Én akkor szoktam elkészíteni, ha éppen nincs más ötletem, vagy éppen kedvem a konyhába tölteni az egész délelőttömet. Egy óra leforgása alatt, remek és kiadós ebédet lehet így feltálalni a család számára, és a siker garantált.(legalább is nálunk, mindig nagy sikere van) A hús lehet akár sertéshús, akár baromfihús, mindkettőből elkészíthető. A sajt fajtájának is csak a saját ízlésünk szab határt. Én krumplipürét készítek, és készítettem most is hozzá, de várom a köretre vonatkozó ötletek.
szeletelt hús (karaj, tarja, csirkemell....)
sajt
tejföl
só
majoranna
kakukkfű
szerecsendió
őrölt fehérbors
olívaolaj
sajt
tejföl
só
majoranna
kakukkfű
szerecsendió
őrölt fehérbors
olívaolaj
A hússzeleteket kicsit kiklopfolni, de ne legyen túl vékony, mert akkor nagyon kiszárad a hús.
Ízlés szerint befűszerezni, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymás mellé helyezni őket. Olívaolajjal kicsit megspriccelni. (a CORA-ban most remek kis spricnis üveget kapni, utántöltőset)
Előmelegített sütőbe, közepes lángon addig sütni, még a hús kifehéredik.(kb. 15 perc)
Ezután átfordítani a hússzeleteket, majd mindegyik tetejére ízlés szerinti mennyiségű tejfölt, és reszelt sajtot tenni.(én kb. 1 ek tejfölt teszek minden hússzeletre, most Edami sajt került rá bőségesen)
Visszahelyezni a sütőbe, és szintén közepes lángon szép pirosra sütni.( légkeverésnél 150 fokon sütöttem)
Közben ellehet készíteni a krumplipürét és a szép pirosra sült hússal tálalni.
Ízlés szerint befűszerezni, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymás mellé helyezni őket. Olívaolajjal kicsit megspriccelni. (a CORA-ban most remek kis spricnis üveget kapni, utántöltőset)
Előmelegített sütőbe, közepes lángon addig sütni, még a hús kifehéredik.(kb. 15 perc)
Ezután átfordítani a hússzeleteket, majd mindegyik tetejére ízlés szerinti mennyiségű tejfölt, és reszelt sajtot tenni.(én kb. 1 ek tejfölt teszek minden hússzeletre, most Edami sajt került rá bőségesen)
Visszahelyezni a sütőbe, és szintén közepes lángon szép pirosra sütni.( légkeverésnél 150 fokon sütöttem)
Közben ellehet készíteni a krumplipürét és a szép pirosra sült hússal tálalni.
Hű igazán nagyon guszta
VálaszTörlésDe jó ötlet, guszta!:-))
VálaszTörlésEz nálunk is mindig nagy siker!
VálaszTörlésDe jó ötlet ez a receptajánló :-)
Mi is nagyon szeretjük!
VálaszTörlésEgyszerű de nagyszerű!
Isteni! Sokszor sütök sajttal, tejföllel húst, főleg csirkemellet.
VálaszTörlésA püré tökéletes hozzá, finom, selymes ízével, de készítettem már gombás rizzsel, tejszínes zöldségkörettel is.
Nálam az ízek csimborasszója a krumplipürés köret, s hozzá szilvakompót. Nyamm!
Jösz hozzánk fözni? Mostanában olyan kevés idöm van.. :-)))
VálaszTörlésköszi a tippet:)))
VálaszTörlésBianka!
VálaszTörlésKöszönöm!!:)
Andi/cuki!
VálaszTörlésKöszi!! Gondoltam hátha más is tanácstalan a hétvégi ebéd készítésekor.:)
Viki!
VálaszTörlésNemhiába egyforma az ízlésünk!!:))
Jövőhéten várom a te ajánlódat is.
Belly!
VálaszTörlésTeljesen egyetértek veled, így igaz.:)
TeaMami!
VálaszTörlésKöszönöm a köret ötleteket, mindkettő nagyon jól hangzik, legközelebb ezekkel fogom készíteni.
Mi is nagyon szeretjük a húsokhoz a befőttet, kedvencem a meggy, őszibarack és nem utolsó sorban a szilva. Lehet kinevetsz, de én még a krumplis tésztához is befőttet kínálok.:))
Gabriella!
VálaszTörlésNagyon szívesen főznék én az egész családod számára, kár hogy ilyen messze vagyunk egymástól.:)
Réka!
VálaszTörlésNincs mit, egyszerű és mégis finom szaftos húsi tudsz így tálalni.
Szép estét, puszillak.