A nyár slágere a lecsó!!! Nemcsak azért mert gyorsan elkészíthető, hanem még finom is. Szeretjük kolbásszal, tojással esetleg tarhonyával, de főleg friss kenyérrel, péksüteménnyel. A jó idő beköszöntével pedig a lecsó bográcsban készítve a legfinomabb. Állítom ugyanazokból a hozzávalókból, bográcsban főzve sokkal finomabb, mást ízt kap, mintha bent a tűzhelyen készült volna. Az egyszerűbb lecsó készülhet csak hagyma, paradicsom, és paprika hozzáadásával, tehetünk még bele ízlés szerint tojást is, de mi jó gazdagon szeretjük. Így aztán ebbe a lecsóba is került még kétféle kolbász, egy kis császárszalonna, és persze tojás sem maradhatott ki.
Hozzávalók:
4-5 db vöröshagyma
1,5 kg lecsópaprika
1-2 db erős paprika
1 kg paradicsom
30 dkg füstölt kolbász
1 kg jó minőségű lecsókolbász
30 dkg császárszalonna
10 db tojás
só (ízlés szerint)
1 ek pirospaprika
A paradicsomot és a paprikát mossuk meg, majd szeleteljük fel. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd szeleteljük fel. A császárszalonnát kockázzuk fel, a kolbászt pedig karikázzuk fel.
A bográcsba először süssük zsírjára a császárszalonnát, majd adjuk hozzá a füstölt kolbászt, és kevergetve süssük pár percig. Ezután szedjük ki, és tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a felszeletelt vöröshagymát, majd futtassuk meg, hogy kicsit összeessen.
Ezután tegyük vissza a bográcsba az elősütött szalonnát és kolbászt is.
Ezután adjuk hozzá a felszeletelt paprikát, sózzuk, keverjük össze, és pároljuk pár percig hogy kicsit összeessen, majd adjuk hozzá a paradicsomot is.
Kisebb lángon pároljuk félpuhára, majd adjuk hozzá a felkarikázott kolbászt, ha szükséges sózzunk utána, és addig pároljuk tovább hogy a paprika még kissé roppanós legyen, de a kolbász megfőjön.
Ezután szórjuk meg a pirospaprikával, óvatosan forgassuk össze, majd egyesével üssük bele a tojásokat, és mindegyikkel óvatosan keverjük össze. Pár percig még főzzük tovább, hogy a tojás is készre süljön.
Az elkészült lecsót friss kenyérrel, péksüteménnyel tálaljuk, hogy tunkolni is lehessen.
Ez igen, ez maga a mennyország
VálaszTörlésSzia! Felavattam az új bográcsunkat ma egy isteni lecsóval! Azért a tűzrakásnak is vannak titkai amit mi pesti ficsúrok még nem ismerünk :) ennek ellenére teljes a siker! K
VálaszTörlésEz övön aluli volt, ugye tudod????? :-)
VálaszTörlésRettenet gyengém a lecsó :-)
VálaszTörlésCsak azért nem folyik a nyálam, mert reggel kaptam a kolléganőmtől egy tálkával az isteni lecsójából :-DD
Bianka!
VálaszTörlésEgyetértek veled!!:))
Krisztina!
VálaszTörlésLátom egyre gondoltunk a lecsóval kapcsolatban. Sokkal finomabb lett a bográcsban.
A tűzrakás a férjem dolga, szerencsére, de elárulom neked, hogy egyre gyakrabban gázzal melegítünk a bogrács alatt.:)Sokkal szabályozhatóbb a láng, és még ennek ellenére is más az étel íze.
Dia!
VálaszTörlésNem annak szántam, bocsika érte!!!:)))) Kárpótlásul küldök egy tányérral.:)
Viki!
VálaszTörlésNagyon szuper kolléganőd van, hogy még rád is gondolt!!! Most én is betudnék termelni egy adagot, és bizony nekem csorog a nyálam.:))))
De fincsi lehet...mi mindig tojással csináljuk, én simán annyira nem szeretem.
VálaszTörlésA tiéd olyan guszta ^___^
Araniel!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Simán én se szeretem, így tojás mindig kerül bele. Ha apa is kér, akkor pedig a kolbászt nem hagyhatom ki. Ez most különösen finom volt.:)
Csodás, de a kockára vágott hagymát kihagytad, a szalonna és kolbász után rögtön a paradicsomot adtad hozzá...
VálaszTörlésNagyon köszönöm hogy szóltál, már javítottam is a receptet!!!!
Törlés