Nagyon szeretem a meleget, kedvenc évszakom a nyár, de ez a rekkenő kánikula már szinte sokkoló!!!!!! Sütésre még csak gondolni sem mertem ma, viszont volt itthon görögdinnye és abból készítettem egy finom pohárkrémet. Pikk-pakk elkészült és egy rövid ideig tartó, hűtőben való pihentetés után már kanalaztuk is. A nagy melegben bizony jólesett ez a jó hideg desszert. Sárgadinnyével is nagyon finom!!! Az előttünk álló meleg hétvégére mindkettő kipróbálását bátran merem ajánlani mindenkinek.
Hozzávalók 4 db fagylaltos kehelyhez:
50 dkg görögdinnye
10 dkg mascarpone
1 dl Hulala
1 cs vaníliás cukor
porcukor
karamellizált szezámmag
A dinnyét kimagozni és felkockázni.
A mascarponét kikeverni ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, és a vaníliás cukorral.
A hulalát kemény habbá verni, majd óvatosan a mascarponés krémhez keverni. (így sokkal könnyedebb lesz a krém)
Végül a fagylaltos kelyhekbe felváltva belekanalazni a feldarabolt görögdinnyét, és a krémet.
Legalább fél órára a hűtőbe tenni, hogy kellőképpen lehűljön.
A hűtőből kivéve a tetejét barna cukorral karamellizált szezámmaggal megszórni, majd úgy kínálni. Karamellizált szezámmag helyett megszórhatjuk pl. pörkölt mogyoróval, vagy éppen mandulaforgáccsal.
A mascarponét kikeverni ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, és a vaníliás cukorral.
A hulalát kemény habbá verni, majd óvatosan a mascarponés krémhez keverni. (így sokkal könnyedebb lesz a krém)
Végül a fagylaltos kelyhekbe felváltva belekanalazni a feldarabolt görögdinnyét, és a krémet.
Legalább fél órára a hűtőbe tenni, hogy kellőképpen lehűljön.
A hűtőből kivéve a tetejét barna cukorral karamellizált szezámmaggal megszórni, majd úgy kínálni. Karamellizált szezámmag helyett megszórhatjuk pl. pörkölt mogyoróval, vagy éppen mandulaforgáccsal.
De szép színek!!! :)
VálaszTörlésIgazi finom édes dinnyét ennék már én is!!!
Nem szép dolog ilyenekkel izgatni az embert, amikor épp most szállt le a légkondis buszról, kutyagolt a melegben és most majd meghal a fülledt időtől :P
VálaszTörlésGyönyörű lett!
Csodás a desszerted!
VálaszTörlésJól fogna egy adag ebben a nagy melegben!
Én is imádom a nyarat.Jobban szeretem a meleget,mint a hideget és még a kánikulát is elviselem,csak nem hosszú távon:-)
VálaszTörlésAzért egy ilyennel megdobhatnál:-)
De ez úgy néz ki nagyon finom!Volna egy szép hétvégét!
VálaszTörlésÜdvözlet Bavaria,
Maya
Hű ez igen, csodás és milyen finom lehet
VálaszTörlésMicsoda fotó! Teljesen oda vagyok érte :) fantasztikusat alkottál :)
VálaszTörlésThrini!
VálaszTörlésNagyon finom édes dinnye volt szerencsére. Idén még csak jót sikerült venni, és remélem így is marad.Emlékszem gyerekoromba milyen mézédesek voltak, na a mostaniak már a nyomába sem érhetnek sajnos.:)
Araniel!
VálaszTörlésKöszönöm! Nem venném a lelkemre, hogy feleslegesen izgassalak, inkább küldök egy pohárkával.:)
Juci!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Jól behűtve, kicsit feledtette ezt a nagy meleget.:)
Belly!
VálaszTörlésJó is a meleg, de ez már sok, kicsit lehűlhetne a levegő, aztán megint jöhetne pár nap meleg.:)
Már dobom is!!!:))
Maya!
VálaszTörlésDanke.
Ich wünsche Ihnen ein schönes Wochenende!
Willkommen:Gizi
Bianka!
VálaszTörlésNagyon finom, neked is csak ajánlani tudom.:)
Ami!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!!!!:)
Gizike,miért hulalát???
VálaszTörlésA dinnye magyar volt?mert amikor lesz akkor ezt elkészitem.
Melli!
VálaszTörlésEzt már kérdezted egyszer és én válaszoltam is rá, csak TE nem olvastál vissza!!!!!
Nem tudom hogy magyar volt-e, de nem is érdekel!!! A fontos számomra hogy finom édes legyen.:))