Végre az első saját termésű cukkiniből készítettem tócsnit. Igaz már kezdtem kétségbe esni, mert virágon kívül mást nem láttam a szárakon. Pár napig a tájára se mentem mérgembe, de aztán csak rászántam magam. Nagy meglepetésemre(nem is tudom mikor volt ideje megnőni) találtam egy szép példányt. Mellette pedig néhány aprócska is növekedésnek indult. A tavalyi cukkini őrületem után, idén megpróbálok újabb recepteket kipróbálni. Ez a tócsni is egy ilyen, mivel sajtot és pirított szezámmagot is tettem bele. Nagyon-nagyon finom lett. Petrezselyemzölddel összekevert tejföllel tálaltam, és remekül illett hozzá. Igaz egy kis fokhagymával még finomabb lett volna a tejföl, de sajnos én nyers állapotában nem tudom megenni. Fokhagymaimádóknak viszont csakis ajánlani tudom.
1 zsenge cukkini
10 dk sajt
3-4 ek szezámmag
liszt
víz
só
őrölt fehérbors
olívaolaj
A cukkinit vékonyra felkarikázni,majd kicsit szélesebb zsülienre vágni.
Egy tálba tenni párkanál lisztet, a sót, az őrölt fehérborsot és egy kevés vízzel sűrűbb állagú masszát keverni.Ezután hozzáadni a reszelt sajtot, a zsülienre vágott cukkinit, az előzőleg kicsit megpirított szezámmagot és jól összekeverni.
Egy serpenyőbe pici olívaolajat hevíteni, majd beletenni egy merőkanállal a masszából.(egy serpenyőbe 2 adag fér bele egyszerre)Lassan addig sütni, még az alsó fele szép piros lesz. Akkor óvatosan átfordítani és a másik felét is pirosra sütni.
Még melegen tálalni és apróra vágott petrezselyemzölddel ízesített tejfölt kínálni hozzá.
Jöheeeeeeeeeeett! :D
VálaszTörlésPárom is megnézte ő is kér :D
Gratulálok a házi cukkínihez :)
Hát ez csúcs ötlet, isteni lehet
VálaszTörlésJó ötlet! Ma este el is készítem! Köszi!
VálaszTörlésLivi!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Küldök mindkettőtöknek egy adagot!!:))
Bianka!
VálaszTörlésKöszi, nagyon finom volt. Szerintem többször készíteni fogom, mert még apának is nagyon ízlett.:))
Juci!
VálaszTörlésÖrülök hogy neked is tetszik a recept, és köszönöm hogy kipróbálod.:)
Annyi jó ötleted van, hogy néha csak kapkodom a fejem. Sajnos, hogy a cukkinit nem lehet eltenni télire :( pedig én hogy szeretném :))
VálaszTörlésGuszta a tócsnid, de én meg az olajjal vagyok haragba, mint Te a nyers fokhagymával :((
Viki!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Én is szívesen eltenném télire, de nem nagyon lehetséges. Igaz szoktam a fagyasztóba tenni, de az csak levesnek, vagy párolva lehet felhasználni a kiolvasztás után.
A tócsnit teflonos serpenyőbe sütöttem és éppen csak egy pár csepp olívaolajat tettem alá és úgy sütöttem meg.:)
Próbáld ki a cukkinis muffinomat.Isteni finom!Recept a blogomban.
VálaszTörlésSzia tökmagi!
VálaszTörlésKöszi, már megyek is és nézem a receptet.:)