Galettét már többször sütöttem édes, gyümölcsös változatban. Igaz nem saját készítésű tésztával, mert bevallom kicsit lusta vagyok, és a leveles tészta erre pont alkalmas. Most a sok cukkininek köszönhetően, gondoltam kipróbálom a sós változatot is. Volt itthon ricotta, amit már sürgősen felkellet használni, így született meg ez a recept. Nekem nagyon ízlett, és igaz húsmentes, de mégis igen laktató volt. Ízesíteni mindenki a saját ízlésének megfelelően ízesítheti. Ricotta helyet természetesen túróval, sőt juhtúróval is készíthető. Sajnos nekem most nem volt itthon juhtúró, de még azt a változatot is megfogom sütni, mert szerintem úgy még sokkal finomabb. Mindenkinek bátran merem ajánlani!!!!
Hozzávalók:
1 cs leveles tészta
1 db cukkini
25 dkg ricotta (v. túró, juhtúró)
2 db újhagyma
2 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld
só
őrölt fehérbors
szerecsendió
1 db tojás
1 db cukkini
25 dkg ricotta (v. túró, juhtúró)
2 db újhagyma
2 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld
só
őrölt fehérbors
szerecsendió
1 db tojás
A cukkinit vékonyan felkarikázni és sózni, majd kicsit állni hagyni.(így levet enged) Ezután papírtörlőre egymásmellé tenni és a tetejére is papírtörlőt helyezni. Így hagyni addig, ameddig felszívja a nedvességet.
A ricottát egy tálba tenni, majd hozzáadni az apróra vágott újhagymát, a petrezselyemzöldet, és belenyomni a fokhagymát.
Ízlés szerint fűszerezni, majd jól összekeverni.
Az előnyújtott leves tésztából két egyforma méretű kört kivágni, majd az alját ahova a töltelék kerül, tojással megkenni. Rákanalazni az ízesített ricottát, majd a tetejét kirakni a cukkinivel. Ezután körben ráhajtani a tésztát, és szintén megkenni tojással. A cukkinire egy kevés olívaolajat csorgatni.
Előmelegített sütőbe helyezni, és közepes lángon szép pirosra sütni.
Langyosan tálalni, de hidegen is nagyon finom.
A ricottát egy tálba tenni, majd hozzáadni az apróra vágott újhagymát, a petrezselyemzöldet, és belenyomni a fokhagymát.
Ízlés szerint fűszerezni, majd jól összekeverni.
Az előnyújtott leves tésztából két egyforma méretű kört kivágni, majd az alját ahova a töltelék kerül, tojással megkenni. Rákanalazni az ízesített ricottát, majd a tetejét kirakni a cukkinivel. Ezután körben ráhajtani a tésztát, és szintén megkenni tojással. A cukkinire egy kevés olívaolajat csorgatni.
Előmelegített sütőbe helyezni, és közepes lángon szép pirosra sütni.
Langyosan tálalni, de hidegen is nagyon finom.
Gizike, szenzációs!!!!!!
VálaszTörlésIde vele :-)
Nagyon finomságos lehet!:-))
VálaszTörlésA pizzához meg gratula, üdv a rendszeres pizzasütők csapatában!:-))
Ez nagyon jól néz ki! Gratulálok!
VálaszTörlésViki!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Már küldöm is.:))
Andi/cuki!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Cukkinivel így sósan is finom volt.
Ahogy féltem a pizza sütéstől, olyan egyszerűnek bizonyult.:))
Ami!
VálaszTörlésKöszönöm!!!:)