2010. június 24., csütörtök
Sült cseresznye.
Sajnos nagyon kevés cseresznye termett idén, és még az is eléggé satnya minőségű. Rengeteg receptet szerettem volna kipróbálni, de ez már nem nagyon fog sikerülni. Mentettem amit csak lehetett, és így próbálom meg tartalékolni a süteményekbe. Tavaly többször is sütöttem cseresznyét és meggyet, úgy használtam fel a tortákhoz, de akkor volt bőven bármikor tudtam frissen szedni és megsütni. Most azt a keveset amit még sikerült összeböngésznem, megsütöttem és lefagyasztottam. Felhasználás előtt majd szobahőmérsékleten kiolvasztom és úgy teszem a süteménybe. Akinek esetleg még van cseresznyéje, (a szomszédomba pl. van és elég szép) annak csakis ajánlani tudom ezt a módszert, akár frissen felhasználásra, akár fagyasztásra.
A cseresznyét kimagozni, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen elosztani. Pici vajdarabkákat tenni rá és megszórni barna cukorral.
Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütni.
Remek ötlet, bár én sajnos, csak a piacon tudnék venni cseresznyét. apuék telkén sincs már
VálaszTörlésBianka!
VálaszTörlésIdén sajnos nekünk is nagyon kevés volt, de így megmentettem amit lehetett, mert különben lerohadt volna.
Nagyon jó ötlet,sajnos nekünk is nagyon gyatra idén a termésünk,és ami maradt, azt is a rigók ritkítottá rendesen
VálaszTörlésZsiri!
VálaszTörlésMár csak abban reménykedhetünk, hogy jövőre nagyobb szerencsénk lesz az időjárással és lesz bőven cseresznye.