Az epres Galette után megsütöttem a málnás változatot is. Kicsit változtatni kellett rajta, mert a málnát nem cukroztam le a leveles tésztába kanalazás előtt, mivel akkor sok levet eresztet volna és eláztatja. Viszont hogy mégse legyen savanyú, így a tetejét barna cukorral szórtam meg. Dió helyett mogyorót tettem bele, és a vaníliás pudingot is vajkaramellre cseréltem. Tetejére sütés előtt mandulaforgácsot szórtam. Mondhatom nagyon finom lett. Nem is tudom eldönteni, hogy az epres vagy a málnás változat a finomabb, így mindkettő kipróbálását merem ajánlani. Gyorsan elkészül, így még ebben a nagy melegben is bátran neki lehet állni megsütni.
málna
1 cs leveles tészta
4-5 ek darált mogyoró
1 cs vaníliás cukor
reszelt narancshéj
1/2 cs vajkaramellás pudingpor
2-3 ek barna cukor
mandula
1 db tojás
4-5 ek darált mogyoró
1 cs vaníliás cukor
reszelt narancshéj
1/2 cs vajkaramellás pudingpor
2-3 ek barna cukor
mandula
1 db tojás
Az előnyújtott leveles tésztából két egyforma méretű kört kivágni.
A darált mogyorót összekeverni a pudingporral, a vaníliás cukorral és a narancshéjjal.
Tepsibe helyezni a tésztát az alatta lévő papírral együtt.
A tészta közepére kanalazni a mogyorós keveréket, úgy hogy maradjon ki tészta a felhajtásra is.
A mogyoró tetejére kanalazni a málnát, majd az üresen maradt tésztát szépen behajtogatni.
A málnát megszórni a barna cukorral és a mandulaforgáccsal.
A tésztát felvert egész tojással megkenni.
Előmelegített sütőben, közepes lángon szép barnára sütni.(én légkeverésnél, 170 fokon sütöttem)
Tetejét tálalás előtt még egy pici porcukorral megszórni. (mi langyosan ettük, szerintem úgy a legfinomabb)
A darált mogyorót összekeverni a pudingporral, a vaníliás cukorral és a narancshéjjal.
Tepsibe helyezni a tésztát az alatta lévő papírral együtt.
A tészta közepére kanalazni a mogyorós keveréket, úgy hogy maradjon ki tészta a felhajtásra is.
A mogyoró tetejére kanalazni a málnát, majd az üresen maradt tésztát szépen behajtogatni.
A málnát megszórni a barna cukorral és a mandulaforgáccsal.
A tésztát felvert egész tojással megkenni.
Előmelegített sütőben, közepes lángon szép barnára sütni.(én légkeverésnél, 170 fokon sütöttem)
Tetejét tálalás előtt még egy pici porcukorral megszórni. (mi langyosan ettük, szerintem úgy a legfinomabb)
Most már tényleg sírok :P Muszáj lesz már csinálnom valamit, mert ez nem állapot :D
VálaszTörlésNagyon finom lehet, írtó guszta
VálaszTörlésÉn még nem is ettem ilyet. Fantasztikus!
VálaszTörlésAraniel!
VálaszTörlésNe sírj!!! Inkább tényleg odaköltözöm a közeledbe és akkor neked is jut mindenből.:)
Bianka!
VálaszTörlésKöszönöm!!:)
Szia Sándor!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Nagyon egyszerű elkészíteni és nagyon finom. Bármilyen gyümölcs jó hozzá.:)
Úúú,ez nagyon finom lehet!! :)
VálaszTörlésandi!
VálaszTörlésBizony nagyon finom és főleg nagyon egyszerű!!!:))