Ezt az öntetet készítettem el a leveles epres párnácskákhoz, mivel több diót kevertem be mint amennyire szükség volt a töltéshez. Szeretek a süteményekhez a hozzájuk ízben illő öntetet készíteni, mert amellett hogy finom még jó szaftos is lesz a sütemény. Nálunk ez a variáció nagyon bejött, bátran merem ajánlani kipróbálásra.
5 dl tej
1/2 cs vaníliás pudingpor
10 dk darált dió
1 cs vaníliás cukor
reszelt narancshéj
fahéj
cukor
1/2 cs vaníliás pudingpor
10 dk darált dió
1 cs vaníliás cukor
reszelt narancshéj
fahéj
cukor
Egy kevés tejjel simára keverni a pudingport. A maradék tejet ízlés szerint ízesíteni, belereszelni a narancshéjat, (lehet szárított is) a fahéjat, hozzáadni a darált diót és feltenni melegedni. Állandó keverés mellett hozzáönteni a simára kevert pudingot és párperc alatt felfőzni. (Egy kicsit hígabb állagot kapunk, nem lesz olyan mint a puding)
Kicsit szárazabb vagy gyümölcsös sütemények mellé kínálni.
Kicsit szárazabb vagy gyümölcsös sütemények mellé kínálni.
OK jöhetnek még ilyen tippek és ötletek :)
VálaszTörlésMilyen jó tipp! Megjegyzem :)
VálaszTörlésBianka!
VálaszTörlésMindenképpen megosztom veletek is, ha még lesz ilyen ötletem. Megéri kipróbálni!!:)
Ami!
VálaszTörlésKöszi!!!:)