Ezt a sütemény Latsiánál láttam meg, igaz ő tortaformában sütötte. Én vendégeket vártam és kicsinek találtam az adagot, így dupla mennyiségből sütöttem meg és nem tortaformában, hanem tepsiben. Aprócska változtatással készült, de valóban egy nagyon finom szaftos tésztájú sütemény. Tetejét tortabevonó csokoládéval vontam be és fehér csokoládét csorgattam rá. Nekem az eredeti receptben szereplő csokiöntet túl töménynek, édesnek bizonyult. Tálaláskor még eperlekvárt kínáltam hozzá, de olyan gyorsan elfogyott, hogy a fényképezés szóba sem került.
40 dk liszt
40 dk porcukor
1 tk szódabikarbóna
1/2 tk só
350 ml COLA
25 dk margarin
2 db tojás
250 ml tejszín
2 tk vanília aroma
10 dk csokoládé (70 %-os)
3 ek kakaó
40 dk porcukor
1 tk szódabikarbóna
1/2 tk só
350 ml COLA
25 dk margarin
2 db tojás
250 ml tejszín
2 tk vanília aroma
10 dk csokoládé (70 %-os)
3 ek kakaó
Egy tálba összekeverni a száraz anyagokat.
Egy másik tálba beleütni a tojásokat, majd hozzáadni a tejszínt és a vanília aromát.(vaníliás cukor is jó hozzá)
Egy edénybe beleönteni a Colát, beletenni a margarint, a kakaót és a csokoládét, majd lassú tűzön állandó keverés mellett felolvasztani.
A tűzről levéve fakanállal hozzákeverni először a száraz anyagok keverékét, majd a tojásos-tejszínes keveréket is.
Egy közepes méretű tepsit kibélelni sütőpapírral, majd beleönteni a masszát. Tetejét egyenletesen elsimítani.
Előmelegített sütőben, közepes lángon kb.40 perc alatt készre sütni. (én légkeverésnél 160 fokon 35 percig sütöttem)
A tepsiben hagyni kihűlni, majd olvasztott tortabevonó csokoládéval leönteni. (én még olvasztott fehér csokoládéval díszítettem, de ez el is hagyható)
Tálaláskor lekvárt, tejszínhabot kínálhatunk hozzá.
Egy másik tálba beleütni a tojásokat, majd hozzáadni a tejszínt és a vanília aromát.(vaníliás cukor is jó hozzá)
Egy edénybe beleönteni a Colát, beletenni a margarint, a kakaót és a csokoládét, majd lassú tűzön állandó keverés mellett felolvasztani.
A tűzről levéve fakanállal hozzákeverni először a száraz anyagok keverékét, majd a tojásos-tejszínes keveréket is.
Egy közepes méretű tepsit kibélelni sütőpapírral, majd beleönteni a masszát. Tetejét egyenletesen elsimítani.
Előmelegített sütőben, közepes lángon kb.40 perc alatt készre sütni. (én légkeverésnél 160 fokon 35 percig sütöttem)
A tepsiben hagyni kihűlni, majd olvasztott tortabevonó csokoládéval leönteni. (én még olvasztott fehér csokoládéval díszítettem, de ez el is hagyható)
Tálaláskor lekvárt, tejszínhabot kínálhatunk hozzá.
nagyon szépen megnött, finom lehet
VálaszTörlésEzt én is, én is!!!!! Meg kell sütnöm!!
VálaszTörlésNagyon ötletes, és biztosan hasonlóan finom is. :-)))
VálaszTörlésVan a családomban egy-két cola szerető, biztos bejönne nekik. Eperlekvárral meg isteni lehetett!!!
VálaszTörlésEz nálam is nagyon-nagyon érlelődik!:-)) Szuper!:-))
VálaszTörlésNagyon tudnám szeretni :)
VálaszTörlésHuh kár, hogy elfogyott :) Kérnék én is belőle :D
VálaszTörlésNagyon guszta!
Meg én is!!!!!!
VálaszTörlésNagyon guszta kis süti :)
VálaszTörlésBianka!
VálaszTörlésElőször meg is ijedtem, mert azt hittem kijön a tepsiből sütés közben.:))
trinity!
VálaszTörlésKi ne hagyd, mert nagyon finom!!!:)
Ani!
VálaszTörlésKöszönöm!!!:))
Liza!
VálaszTörlésVégül is a Cola íze nem érződik rajta, de nagyon finom szaftos tőle a tészta.:)
Andi/cuki!
VálaszTörlésMajd megyek leselkedni, ha elkészül nálad is.:))
andi!
VálaszTörlésAz biztos!!!!:))
Livi!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Legközelebb küldök neked belőle!!:)
Melli!
VálaszTörlésOké neked is jut majd!!:))
Ami!
VálaszTörlésKöszönöm!!!:)
A héten megsütöm,az tuti.
VálaszTörlés