Elkezdődött az eper szezon, igaz a hazai eper ára a csillagos eget veri, mert egy kiló hús árával vetekszik. Azért meggondolandó, hogy melyiket is válaszuk. El nem tudom képzelni, mitől ilyen drága, amikor a külföldről behozott jóval olcsóbb volt (már ameddig lehetett kapni). Semmivel sem finomabb, na de majd csak lejjebb kúszik az ára.(bizakodom benne)Viszont olyan csalogatóan kínálgatták magukat ezek a kis piros eprecskék, hogy nem tudtam ellenállni nekik. Ötletem lett volna ezer, hogy mit is süssek belőle, de a végén erre az egyszerű habos finomságra esett a választásom. A tésztára sütés közben rákaramellizálódott a cukor és ettől különösen finom lett. Ezt már csak megkoronázta a habos mascarpone krém, és az eper együttese. Most már nem is bánom, hogy hagytam magam elcsábulni.
Hozzávalók:
eper
1 cs leveles tészta
25 dkg mascarpone
5 dl Hulala (növényi tejszín)
2 cs vaníliás cukor
porcukor
Olyan leveles tésztát vettem, melyet nyújtani kell. A nyújtólapot jól megszórni porcukorral és ráhelyezni a tésztát, melyet szintén porcukorral jól meg kell szórni. Elkezdeni nyújtani, és nyújtás közben többször porcukrozni mindkét felét. Kb. 2-3 mm-esre nyújtani, majd kör alakokat vágni belőle. (én egy kompótos tál méretűre vágtam)
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd ráhelyezni a korongokat és előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütni.
A sütőből kivéve, villával kicsit megszurkodni a tészták közepét. Ettől a felpúposodott közepük kicsit beesik, így lesz helye a krémnek.
A mascarponét jól kikeverni az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, és a vaníliás cukorral.
A Hulalát kemény habbá verni, majd óvatosan a mascarponés krémhez keverni.
Az epreket jól megmosni, lecsepegtetni és félbe vágni.
Egy tányérra helyezni egy tésztakorongot, majd a közepén lévő mélyedést megtölteni a krémmel. Tetejét kirakni a félbevágott eperszemekkel.
A tetejére ráhelyezni szintén egy tésztakorongot és szintén megtölteni krémmel, majd a tetejére eperszemeket helyezni.
A tetejére ráhelyezni szintén egy tésztakorongot és szintén megtölteni krémmel, majd a tetejére eperszemeket helyezni.
Rögtön fogyasztható, nagyon finom és nem lehet neki ellenállni.
Újra nagyon finomat alkottál, isteni lehet!!!
VálaszTörlésTényleg...hétvége van...;oPPP Itt a nasi ideje:DDD Ez csúcsszuper lett...nagyon jól néz ki:-DDD
VálaszTörlésLiza!
VálaszTörlésKöszönöm!! Nagyon egyszerű elkészíteni és isteni finom. Neked is merem ajánlani, sikered lesz vele.:)
Niki!
VálaszTörlésKöszönöm!!!Igen-igen, már végre hétvége van.:))))
Küldök neked is belőle, isteni finom!!:)
Nagyon fini lehet, csak azt nem tudom kicsi számba, hogy férne,jó magas a torony!:-))
VálaszTörlésDe azért megoldanám, ha röptetnél belőle!:-))
Andi/cuki!
VálaszTörlésMár röptetek is egy kis kóstolót, kezdheted a megoldáson törni a fejed.:)))
Apa is azt kérdezte, hogy kell ezt enni, de megoldotta rövid úton.:))
Jaj Gizike,ez isteni lehet,meg kell csinálnom.
VálaszTörlésSikerült bejutnom,csak a pogácsát nem sikerült feltenni,nem tudom miért,talán megint nagy volt.
Nagyon hideg van itt is.
Gizi, ez isteni finom lehetett!
VálaszTörlésFélelmetesen jól néz ki, de ennék most belőle
VálaszTörlésNa, ezt a problémát én is orvosolnám pillanatok alatt. Mármint az eltüntetését. Gyönyörűséges-ropogós-habos, nagyon finom lehet!! Már én is várom, hogy az eper ára normalizálódjon egy kicsit, mert azért így elképesztő. Reméljük a legjobbakat! :))
VálaszTörlésÚristen, de jól néz ki! :)
VálaszTörlésMelli!
VálaszTörlésÉn csak ajánlani tudom, mert eszméletlen finom, és nagyon gyorsan elkészíthető.
itt is cudar idő van ma is.:)
Kata!
VálaszTörlésValóban isteni finom volt!!Gyorsan el is fogyott.:))
Bianka!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Már küldök is egy tornyocskát.:)
Yasmine!
VálaszTörlésNem is volt olyan nehéz megbirkózni vele. sőt én még tovább is birkoztam volna, csak elfogyott.:))
Nem is tudom, hogy ezek a termelők mit gondolnak, eszméletlen pofátlanságnak tartom ilyen árat kérni érte.De bizakodjunk együtt hátha.....
Szosz!
VálaszTörlésKöszönöm!!!!!:)
Hát ez a torony , fantasztikus lett! Gratulálok! szívesen megkóstoltam volna!
VálaszTörlésSzia Sándor!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!! Én pedig szívesen küldtem volna neked belőle.:)