A rizstésztáról már hallottam, de eddig még nem sikerült találkoznom vele. Igaz főleg lisztérzékenyeknek ajánlják, de szerintem nem csak ők fogyaszthatják. Nemrégiben éppen bevásárolni voltam, amikor megjött a tésztaárus és az eladónak kínálgatni kezdte ezt a fajta tésztát is. Na erre én is felfigyeltem, mivel már a terveimben szerepelt a beszerzése. Gyorsan vettem is egy csomaggal és már csak az volt a kérdés, mit is készítsek belőle. A zöldségesnél igen szép brokkoli csokrocskák sorakoztak a polcon, így már el is döntöttem, hogy párolt formában készítem el a rizstésztához. Tetejére mozzarellát csipkedtem és így együtt egy finom, laktató, de remélhetőleg eléggé diétás ebéd kerekedett belőle.
10 dk rizstészta
1 cs brokkoli
1 db vöröshagyma
1/2 citrom leve
3 dl tejszín
só
őrölt fehérbors
ételízesítő
olívaolaj
mozzarella
1 cs brokkoli
1 db vöröshagyma
1/2 citrom leve
3 dl tejszín
só
őrölt fehérbors
ételízesítő
olívaolaj
mozzarella
A brokkolit enyhén sós vízbe félpuhára főzni, majd leszűrni és lecsepegtetni.
A vöröshagymát apró felvágni, majd az olajon elkezdeni párolni. Ha már üveges, felönteni a tejszínnel és ízlés szerinti mennyiségű fűszerrel ízesíteni. Belenyomni a citromlevet, hozzáadni az előfőzött brokkolit és lefedve tovább párolni. Közben többször óvatosan összerázni, de keverni nem szabad, mert a brokkoli összetörik. Párpercig együtt párolni. Ennyi idő alatt a tejszín besűrűsödik a brokkoli pedig teljesen megpuhul.
Közben egy edénybe enyhén sós vizet forralni és 5-7 perc alatt puhára főzni a rizstésztát. Ha már elég puha, leszűrni és leöblíteni. Én a leöblített tésztát egy kis olívaolajjal átkevertem.
Tálaláskor a tészta tetejére kanalazni a tejszínes brokkolit és mozzarellát csipkedni rá.
A vöröshagymát apró felvágni, majd az olajon elkezdeni párolni. Ha már üveges, felönteni a tejszínnel és ízlés szerinti mennyiségű fűszerrel ízesíteni. Belenyomni a citromlevet, hozzáadni az előfőzött brokkolit és lefedve tovább párolni. Közben többször óvatosan összerázni, de keverni nem szabad, mert a brokkoli összetörik. Párpercig együtt párolni. Ennyi idő alatt a tejszín besűrűsödik a brokkoli pedig teljesen megpuhul.
Közben egy edénybe enyhén sós vizet forralni és 5-7 perc alatt puhára főzni a rizstésztát. Ha már elég puha, leszűrni és leöblíteni. Én a leöblített tésztát egy kis olívaolajjal átkevertem.
Tálaláskor a tészta tetejére kanalazni a tejszínes brokkolit és mozzarellát csipkedni rá.
Rizstésztát még én sem ettem, a brokkolit viszont szeretem.
VálaszTörlésGizike, szoktál spenótot lefagyasztani? Hogyan? Zacsiban nyersen vagy egyéb módon? Annyi spenótom van, de mindennap nem ehetünk, a család fellázadna. :)
Köszi, ha tudsz adni tanácsot!
Thrini!
VálaszTörlésHa sikerül venned rizstésztát, próbáld ki szerintem finom.
A spenótot enyhén sós vízben megfőzöm, majd leszűröm és hagyom teljesen kihűlni, majd zacskóba teszem és lefagyasztom. Már én is jópár csomaggal lefagyasztottam, mert mi sem győzzük enni.
Én szeretem a rizstésztát, mert kevesebb kalóriát tartalmaz. De amit én vettem, nem kellett főzni, csak forralt vízben áztatni 2-5 percig.
VálaszTörlésNagyon finom lehet a kaja, brokkoli helyett karfiollal :)))))
Guszta, ahogy virít az egész alatt a zöld igazán egészséges étel
Szívesen ennék belőle én is :). Szeretjük a rizstésztát és a brokkolit is :)
VálaszTörlésBianka!
VálaszTörlésLehet többféle változata létezik. Én is csodálkoztam hogy főzni kell, mivel te írtad hogy csak forróvízben áztatni kell. Erre az volt írva hogy 8 percig főzni, de azt túl soknak találtam, ezért kóstolás után főztem puhára. Lehet megpróbálom,hogy leforrázva milyen lesz. A karfiolos változatot is bevállalnám én is.:))
Ami!
VálaszTörlésÉn pedig szívesen küldök neked egy kis kóstolót!!:)