A mai ebédünket igen egyszerű volt összeállítani, a többi pedig már a sütő dolga volt. Nagyon szeretjük a különböző gyümölcsökkel együtt sütött húst, az egyik kedvencünk pl. ez az ananászos csirkecomb. A combok bőre alá a hagyományos töltelék helyett most előzőleg befűszerezett csirkemáj került, majd baconszeletekkel tekertem körbe a combokat. A bacontől a hús nagyon finom ízt kapott, de ízlés szerint el is hagyhatjuk. A tepsiben lévő előkészített combok köré konzerv ananászt szórtam, majd a levével felöntve került a sütőbe. A combok szép pirosra sültek, az ananász is finom ízt kapott sütés közben. Köretnek kukoricás rizst készítettem, de jól illik hozzá pl. a krumplipüré is.
Hozzávalók:
3 db csirkecomb
3 db csirkemáj
2 doboz ananász konzerv
1 cs szeletelt bacon
só (ízlés szerint)
őrölt fehér bors
szerecsendió
majoránna
bazsalikom
2 tk ételízesítő
2-3 ek zsír
A csirkemájat enyhén sózzuk és szórjuk meg őrölt borssal. A combokat ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, majd ízlés szerint fűszerezzük.
A befűszerezett combok bőre alá helyezzünk egy-egy előzőleg befűszerezett csirkemájat, majd tekerjük körbe a felszeletelt baconnel.
A tepsit kenjük ki a zsírral, helyezzük egymás mellé az előkészített combokat, öntsük mellé az ananászkonzervet, és az egyik dobozból az ananászlevet is, majd fedjük le alufóliával a tepsit.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 60 perc alatt pároljuk puhára a húst.
Ezután vegyük le a fóliát, ha soknak találnánk alatta a levet, akkor öntsünk le belőle, majd süssük a combokat szép pirosra.
Közben készítsük el a köretet. Én kukoricás rizst készítettem, de jól illik hozzá pl. a krumplipüré is.
Tálaláskor helyezzük tányérra a szép pirosra sült csirkecombot, kanalazzuk mellé a köretet és az ananászt, majd úgy kínáljuk.
A befűszerezett combok bőre alá helyezzünk egy-egy előzőleg befűszerezett csirkemájat, majd tekerjük körbe a felszeletelt baconnel.
A tepsit kenjük ki a zsírral, helyezzük egymás mellé az előkészített combokat, öntsük mellé az ananászkonzervet, és az egyik dobozból az ananászlevet is, majd fedjük le alufóliával a tepsit.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 60 perc alatt pároljuk puhára a húst.
Ezután vegyük le a fóliát, ha soknak találnánk alatta a levet, akkor öntsünk le belőle, majd süssük a combokat szép pirosra.
Közben készítsük el a köretet. Én kukoricás rizst készítettem, de jól illik hozzá pl. a krumplipüré is.
Tálaláskor helyezzük tányérra a szép pirosra sült csirkecombot, kanalazzuk mellé a köretet és az ananászt, majd úgy kínáljuk.
Most látom,hogy már megkaptad, de azért tőlem is szeretettel!:-))
VálaszTörlésfincsi májacska.
VálaszTörléside látszik milyen ropogósra sültek a csirkecombjaid! :)
Gizike,itt vagyok,és már látom finomat eszek,a pogácsát viszem.puszi.Melli.
VálaszTörlésAndi!
VálaszTörlésNagyon köszönöm neked is!!!! Örülök, hogy téged is megismertelek!!:)
christaylor!
VálaszTörlésNagyon finom volt, és kicsit a képen még sültebbnek is látszik!! Éppen ma gondoltam rád!!!:))
Melli!
VálaszTörlésRemélem jóllaktál!!! Nyugodtan vigyed, de aztán én is kérek belőle!!:))puszi
Szia Gizi.
VálaszTörlésNagyon szép napot kívánok neked,és megkel hagyni nagyon finomat főztél.puszi
Ez egy isteni receptnek tűnik. Kipróbálom. Zoli üzeni, hogy gyönyörű szép, de kicsi az adag :-) Telhetetlen férfiak :-D
VálaszTörlésSzia Réka!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Én későn jöttem, így szép estét kívánok neked!!!:)puszi
Ani!
VálaszTörlésNagyon finom biztosan nektek is ízlik majd!! Ha tudom hogy ő is benéz, akkor neki jóval nagyobb adagot küldtem volna!!:)) Nem telhetetlen, csak jó étvágyú!!!:)))