Megint nem tudtam megállni, hogy ne készítsem el a tegnap látott Vacsoracsatában Csepregi Éva által készített desszertet. Persze nem teljesen lemásolva az ő receptjét, mert én a saját ízlésemre alakítottam át. A palacsintákat lekvárral jól megkenve, dióval jól megszórva tortaformában sütöttem meg. A tetejét viszont én is baracklekváros habbal koronáztam meg. Így nagyon finom szaftos lett, és a habtól különösen finom. Semmi extra nem kellett hozzá, mégis teljesen más, mintha csak a megszokott palacsintát ettük volna.
Palacsintához:
liszt
tej
tojás
csipet só
pici cukor
szénsavas ásványvíz
olaj
Ezeket a hozzávalókat, ízlés szerinti mennyiségben sima állagúra jól kikeverni, majd kisütni a palacsintákat. (az olajat a tésztába keverni, akkor nem kell olajozni a serpenyőt)
Töltelék:
darált dió
porcukor
vaníliás cukor
reszelt narancshéj
sárgabarack lekvár
Egy tortaformát kikenni margarinnal, majd belehelyezni egy palacsintát. A tetejét megkenni baracklekvárral, és megszórni a cukros-diós keverékkel. Ráhelyezni a következő palacsintát, és szintén megkenni a lekvárral, és megszórni a diós keverékkel. Így rétegezni addig ameddig majdnem teljesen megtelik a tortaforma.
Barackhab:
3 tojásfehérje
3 ek baracklekvár
5-6 ek porcukor
A tojásfehérjét robotgéppel elkezdeni felverni, közben kanalanként hozzáadni a cukrot. Ha már majdnem egészen kemény a hab, akkor kanalanként hozzáadni a lekvárt is. Tovább verni, még kemény hab lesz belőle. (hosszabb ideig kell verni, mintha csak sima habot készítenénk)
A tortaformába rétegezett palacsinta tetejére simítani a felvert kemény habot.
Előmelegített sütőbe helyezni, és alacsony hőfokon 45-50 percig szárítani a habot.(én légkeverésnél 70 fokon, 50 percig szárítottam)
Ezalatt az idő alatt a hab szép színt kap, és a töltelék is összesül egy kicsit.
A formában hagyni hűlni, majd felszeletelve tálalni.
hát most nem hiszed el, de a tegnapi részt pont láttam és nagyon megtetszett a desszert, gondoltam viccből beírok már hozzád, hogy készítsd már el nekem! ugyan nem fogok belőle enni, de a látvánnyal is beérem.
VálaszTörléserre tessék! :D nagyon tetszik, hogy ilyen hullámos a hab a tetején!
ez merénylet a gyomrom ellen!!:-)
VálaszTörlésa palacsintát nagyon szeretem,és így valami fenséges lehet!!DE egy kalóriabomba :( :( :(
(azért ha vége a diétámnak,tuti megsütöm!!!!:) :))
Finom lehetett,ezt a habot én is kiróbálom majd.:-))
VálaszTörlésSzóvl innen fúj a szél!;):) Mandy is ilyesmit tett fel az imént, gondoltam, túl nagy véletlen!:)
VálaszTörlésBiztos finom. Nálunk nagyon ritkán van palacsinta.
Gizike,
VálaszTörléstuti,megcsinálom!!!!!!!!!gondolom,a jó kis házi lekvároddal!nagyon szép,a kivitel.milyen lehet az ize?puszi.Melli.
Jaj Gizi!
VálaszTörlésMár megint.....gyönyörűűűűű!!!!
Imádom!!!!
Maradt még????
Zoltán nap lesz nemsokára. Azt hiszem, ez egy jó ajándék lenne. És nem utolsó sorban a család többi tagja is igencsak örülne neki :-D
VálaszTörlésChristaylor!
VálaszTörlésNa ezen most jót mosolyogtam!!! Lehet gondolat olvasó vagyok??:)))
Nagyon finom lett, így nem olyan száraz, mint szerintem a műsorban lehetett.
andi!
VálaszTörlésBizony ez is egy kalória bomba, de kicsit enyhítettem rajta, mert édesítővel kevertem be a diót.:)))
Andi!
VálaszTörlésBiztosan neked is bejön majd ez a hab. A palacsintán különösen finom volt!!!:)
sedith!
VálaszTörlésÉn is láttam az ő receptjét. Én úgy kicsit száraznak találtam volna, habár a vanília öntettel biztosan finom volt.
Szerintem így még ti is megkedvelnétek a palacsintát.:)
Melli!
VálaszTörlésIsteni finom volt, és természetesen a saját házi lekvárommal készült. Kíváncsian várom nektek hogy ízlik majd.:)
Andi!
VálaszTörlésKöszönöm!!!! Sajnos már nem maradt, de szívesen sütök neked még egy adagot!!:))
Ani!
VálaszTörlésBoldog névnapot az ünnepeltnek!!! Ez tényleg jó ajándék, persze az egész családnak. Gyerekek biztosan imádják majd.:)