Ezt a receptet Zsóka, egy kedves olvasóm küldte el nekem. Nagyon köszönöm neki. Leírta az eredeti borscs receptet is, de ahhoz a céklát pár hétig érlelni kéne. Így most az egyszerűbb, mégis nagyon finom változatát főztem meg. Nézelődtem egy kicsit a neten, és van aki marhahúsból, és van aki sertéshúsból készíti. Én az utóbbit választottam. Zsóka az eredeti receptben erdei gombával készítette, én viszont csiperkét tettem bele. Az íze a kissé savanykás, és a kissé édes felé hajlik. Mindazok figyelmébe ajánlom, akik ezt az ízvilágot kedvelik. Nekem nagyon ízlett, és szerintem egy igen laktató leves.
50 dk sertéshús (én combot vettem)
1 cékla
2 db sárgarépa
1 db petrezselyem
1 db vöröshagyma
20 dk gomba
2 db krumpli
20 dk káposzta
1 ek sűrített paradicsom
1 gerezd fokhagyma
1 db babérlevél
só
őröltbors
citromlé
1 tejföl
1 tk liszt
1 cékla
2 db sárgarépa
1 db petrezselyem
1 db vöröshagyma
20 dk gomba
2 db krumpli
20 dk káposzta
1 ek sűrített paradicsom
1 gerezd fokhagyma
1 db babérlevél
só
őröltbors
citromlé
1 tejföl
1 tk liszt
A húst kockára vágni, felönteni annyi vízzel hogy jól ellepje, majd sózni és elkezdeni főzni.
A céklát lereszelni, a zöldségfélét vékonyan felcsíkozni, a gombát és a krumplit kockára vágni.
Ha már a hús félig megfőtt, hozzáadni a céklát és a hagymát. Ízesíteni sóval, borssal, fokhagymával és a babérlevéllel. Kb. 10 perc főzés után beletenni a sárgarépát, petrezselymet, a káposztát és a sűrített paradicsomot. Így főzni tovább 15 percig. Végül hozzáadni a gombát és a krumplit. Ízlés szerint ízesíteni cukorral és citromlével. Addig főzni, hogy minden hozzávaló teljesen puha legyen.
A tejfölt simára keverni a liszttel és egy kevés levessel, majd állandó keverés mellett a levesbe csorgatni. Jól kiforralni és ha kell utána ízesíteni.
Friss kenyérrel tálalni.
A céklát lereszelni, a zöldségfélét vékonyan felcsíkozni, a gombát és a krumplit kockára vágni.
Ha már a hús félig megfőtt, hozzáadni a céklát és a hagymát. Ízesíteni sóval, borssal, fokhagymával és a babérlevéllel. Kb. 10 perc főzés után beletenni a sárgarépát, petrezselymet, a káposztát és a sűrített paradicsomot. Így főzni tovább 15 percig. Végül hozzáadni a gombát és a krumplit. Ízlés szerint ízesíteni cukorral és citromlével. Addig főzni, hogy minden hozzávaló teljesen puha legyen.
A tejfölt simára keverni a liszttel és egy kevés levessel, majd állandó keverés mellett a levesbe csorgatni. Jól kiforralni és ha kell utána ízesíteni.
Friss kenyérrel tálalni.
Még nem ettem, de biztos nagyon finom. Levesesek vagyunk így tuti kipróbálom egyszer
VálaszTörlésSzia Gizi.
VálaszTörlésEgész jól hangzik,és biztos finom is maradt még belőle ? meg kóstolnám..
Szép hétvégét, és jó pihenést mentek valahová??
puszi:)
VálaszTörlésBianka!
VálaszTörlésHa szereted ezt az ízvilágot, akkor biztosan neked is ízleni fog.
Szia Réka!
VálaszTörlésPersze hogy neked is maradt egy tányérral, már küldöm is.
Hétvégén az időjárástól függ merre megyünk bicajozni.
Szép hétvégét neked is. puszi
Hu az jó, mi valószínű megyünk majd Verához vasárnap. :))
VálaszTörlésHolnap meg még nem tudom mi lesz...lehet nem megyünk sehová minden atoll függ most hogy hogy is érzem magam. szép estét.