Szeretem a gombás-zöldséges húsokat, és mivel minden hozzávaló volt itthon, így ma ezekből készült az ebéd. Egy kicsit ebből, egy kicsit abból és persze a tejszín még csak finomabbá tette az egészet. A húst csak natúr megsütöttem, és közben elkészült a gombás-borsós alap is. Rizzsel tálaltam, mert nekem most ez volt a szimpatikus, de szerintem krumplipürével is remek lehet. Gyors, finom és egyszerű!! Még a hétvégi asztalon is megállná a helyét.
4 szelet hús(karaj, tarja, v.csirkemell)
40 dk gomba
30 dk zöldborsó
1,5-2 dl tejszín
1 db vöröshagyma
só
ételízesítő
őrölt fehérbors
tárkony
1 citrom leve
olíva olaj
40 dk gomba
30 dk zöldborsó
1,5-2 dl tejszín
1 db vöröshagyma
só
ételízesítő
őrölt fehérbors
tárkony
1 citrom leve
olíva olaj
A hússzeleteket kiklopfolni, sózni és megszórni pici őrölt borssal, majd kicsit állni hagyni.
Egy serpenyőbe olajat hevíteni, majd a lisztben megforgatott húst kisütni benne. Félre tenni.
A hagymát apróra vágni, a gombát először félbe, majd csíkokra vágni.
Egy serpenyőbe olajat tenni és elkezdeni párolni a hagymát. Ha már kezd üveges lenni, hozzá adni a gombát, ízlés szerint fűszerezni és együtt párolni tovább. Pár perc párolás után bele tenni a zöldborsót, és egy citrom levét is bele nyomni. Jól össze keverni és ha kell egy pici vizet önteni alá. Készre párolni, majd hozzá adni a tejszínt, és jól kiforralni. Ekkor bele helyezni a hússzeleteket és még pár percig együtt főzni. Közben többször megrázogatni, de keverni nem kell.
Rizzsel, vagy krumplipürével tálalni.
Egy serpenyőbe olajat hevíteni, majd a lisztben megforgatott húst kisütni benne. Félre tenni.
A hagymát apróra vágni, a gombát először félbe, majd csíkokra vágni.
Egy serpenyőbe olajat tenni és elkezdeni párolni a hagymát. Ha már kezd üveges lenni, hozzá adni a gombát, ízlés szerint fűszerezni és együtt párolni tovább. Pár perc párolás után bele tenni a zöldborsót, és egy citrom levét is bele nyomni. Jól össze keverni és ha kell egy pici vizet önteni alá. Készre párolni, majd hozzá adni a tejszínt, és jól kiforralni. Ekkor bele helyezni a hússzeleteket és még pár percig együtt főzni. Közben többször megrázogatni, de keverni nem kell.
Rizzsel, vagy krumplipürével tálalni.
Én is szeretem. :-)
VálaszTörlésAndi!
VálaszTörlésFinom volt nagyon!!:)
Nekem is bejött volna. Nagyon szeretem a tejszínes-mártásos húsokat. Remek ötlet ismét! :))
VálaszTörlésÉn is szoktam hasonlót készíteni. Szeretjük.
VálaszTörlésYasmine!
VálaszTörlésKöszönöm!! Szívesen meghívtalak volna ebédre!!!:)
Thrini!
VálaszTörlésLátom egyezik az ízlésünk!!:)
Szerintem egy jó szakácsnő jellemzője,hogy gyorsan,jóféle hozzávalókból nagyszerű dolgokat alkotnak!Ilyen ez a gombás,stb.husi is!
VálaszTörlésZsóka!
VálaszTörlésNagyon köszönöm!!!Akkor én jó szakácsnő lennék?? Igaz szeretek kísérletezni azzal ami éppen a rendelkezésemre áll.