Megfogadtam hogy az idei évet, kicsit könnyedebb ételekkel kezdjük. Remélem ezt sikerül is betartanom. Így ma egy különösen finom halételt készítettem el. Szeretem a harcsát, főleg paprikásnak, de azért néha valami új elkészítéssel is próbálkozom. Ilyen volt ez a mai ebéd is, és olyan finomra sikerült, hogy nem ez volt az utolsó, hogy az asztalra került. Mindenkinek bátran merem ajánlani, aki szereti a halat és valami gyorsan elkészíthető, de igencsak finom ebédre vágyik.
3 szelet harcsafilé(kb.60 dk)
1 cs bacon szalonna
2 dl tejföl
5 dk sajt
só
fokhagyma
őrölt fehérbors
fokhagyma por
A harcsa szeleteket besózni, borsozni és megszórni fokhagyma porral.( lehet friss szeletelt fokhagymával is) Egy félóra hosszat állni hagyni.
Egy tepsibe sütőpapírt tenni, majd bacon szeleteket helyezni rá. Erre tenni a befűszerezett halat, majd szintén bacon szeletekkel befedni.
Előmelegített sütőbe, közepes hőmérsékleten kb. 10 percig sütni. Ezután kivenni a sütőből, és a tetejét jól megkenni a tejföllel, majd megszórni a reszelt sajttal.
Vissza tenni a sütőbe, és még kb. 5 percig sütni.
Ez jól hangzik. És nagyon egyszerű. Gondolom nem kevésbé finom :-)
VálaszTörlésAha-ahaaaaa! Juj de szuper!
VálaszTörlésA finom bor pedig külön egészségetekre váljék!
Ani!
VálaszTörlésIsteni finom lett!! Ha szeretitek a halat, feltétlen próbáld ki.
Viki!
VálaszTörlésKöszönöm!!!!:)