A gombóckák nagyon finomra sikerültek, és ezen felbuzdulva egy kicsit kísérletezni kezdtem. Volt még a hűtőben leveles tészta, így azt gondoltam ki, hogy azzal kombinálom össze a zserbógolyókat. Remek ötletnek bizonyult. A finom ropogós leveles tészta, és a magában is remek ízhatású csokoládéval bevont gombóc, nagyon finom lett. Hamar elkészíthető, mivel a gombócokat előre lelehet gyártani, és csak a tésztába való becsomagolás, és a sütés vesz némi időt igénybe. Frissen, langyosan tálaltam, és nem lehetett neki ellenállni.
Hozzávalók:
15 dkg aszalt sárgabarack
15 dkg darált dió
2 ek barack lekvár
1 ek víz
2 ek rum
1 ek rumaroma
porcukor
1 cs vaníliás cukor
15 dkg darált dió
2 ek barack lekvár
1 ek víz
2 ek rum
1 ek rumaroma
porcukor
1 cs vaníliás cukor
Az aszalt sárgabarackot apró darabokra vágni, és hozzáadni a vizet,és a rumot. 1-2 órán át állni hagyni hogy magába szívja a rumos vizet.
Pihentetés után hozzáadni a diót, a lekvárt, a vaníliás cukrot, és ízlés szerinti mennyiségű cukrot. Jól összekeverni, majd dió nagyságú gombócokat formálni belőle.
1 órára hűtőbe tenni.
Pihentetés után hozzáadni a diót, a lekvárt, a vaníliás cukrot, és ízlés szerinti mennyiségű cukrot. Jól összekeverni, majd dió nagyságú gombócokat formálni belőle.
1 órára hűtőbe tenni.
20 dkg tortabevonó csokoládé
2 ek olaj
2 ek olaj
A csokoládét apró kockákra tördelni, hozzáadni az olajat és állandó kevergetés mellett vízgőz fölött felolvasztani.
A gombócokat kivenni a hűtőből és beleforgatni csokoládéba. Villával óvatosan kiemelni, majd egy sütőpapírral bélelt tálcára tenni. Hagyni hogy teljesen megdermedjen rajta a csokoládé.
A gombócokat kivenni a hűtőből és beleforgatni csokoládéba. Villával óvatosan kiemelni, majd egy sütőpapírral bélelt tálcára tenni. Hagyni hogy teljesen megdermedjen rajta a csokoládé.
1/2 cs leveles tészta
A tésztát kb. 2-3 mm. vastagságúra kinyújtani, majd akkora kockákra vágni, hogy a gombócokat beletudjuk csomagolni.
Mindegyik tésztakockára ráhelyezni egy csokoládéval bevont gombócot, majd kis batyukat formálni belőle.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire tenni, és előmelegített sütőben 180 fokon, szép pirosra sütni.
Tálaláskor porcukorral megszórni. Még langyosan elfogyasztani.
Mindegyik tésztakockára ráhelyezni egy csokoládéval bevont gombócot, majd kis batyukat formálni belőle.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire tenni, és előmelegített sütőben 180 fokon, szép pirosra sütni.
Tálaláskor porcukorral megszórni. Még langyosan elfogyasztani.
Szia !
VálaszTörlésEz biztos fincsi?
Tettem ma fel egy karácsonyi receptet ha érdekel..puszi és szép estét
De jó! :) Ügyesen kiokoskodtad!
VálaszTörlésJaj Istenem, de ínycsiklandó!! Annyira ügyes ötlet! :))
VálaszTörlésSzia Réka!
VálaszTörlésBizony nagyon finom, küldök neked is belőle.
Feltétlenül megnézem a receptedet!!! Szép estét kívánok!!Puszi
Ancsika!
VálaszTörlésNem is gondoltam hogy ilyen finom lesz. Franciaországba ettünk hasonlót, csak ott sima csokigombóccal volt megtöltve a leveles tészta.
Yasmine!
VálaszTörlésKöszönöm!! Amikor elkészült jöttem rá, hogy hasonlót már ettem.:)
Szuper ötet,gratulálok!:-)))
VálaszTörlésAndi!
VálaszTörlésKöszönöm!!!:)
:)) szép estét és csodás hétvégét!!
VálaszTörléspuszi