2009. december 12., szombat

Körte mascarponéval és karamellkrémmel




Még volt a saját készítésű karamell krém, így ma mindenképpen olyan desszertet szerettem volna készíteni amihez feltudom használni. Kis gondolkodás után erre a mascarponés körtés finomságra esett a választásom. Ez a két ízvilág nagyon jól kiegészítette egymást. Sajnos nem lehet abbahagyni, olyan finom. Tehát diétázóknak semmiképpen nem tudom ajánlani. Annál inkább a mascarpone és karamell rajongóknak.


Hozzávalók:

2 db körte
20 dkg mascarpone
karamellkrém
porcukor
1 cs vaníliás cukor
cukrozott pörkölt mogyoró

A körtéket meghámozni, és nagyon vékonyan leszeletelni.
A mascarponét ízlés szerinti mennyiségű cukorral kikeverni.

Egy megfelelő méretű formát (én szilikonos muffin formát használtam) kibélelni a körteszeletekkel úgy, hogy kilógjon a formából. Ezután bele tenni egy kanállal az ízesített mascarponéból. A krém tetejére ízlés szerinti mennyiségű karamellkrémet csorgatni, majd szintén mascarponet kanalazni rá.
Végül a kiálló körtét visszahajtani a tetejére, és egy gyors mozdulattal tányérra borítani. Tetejét cukrozott pörkölt mogyoróval megszórni.

Akinek nincs ennyi pepecseléshez türelme, annak ajánlanám egy pohárba rétegezni. Akkor a körtéket apróbb darabokra vágni, majd úgy rétegezni.
Körte-mascarpone-karamell krém-mascarpone-körte.

Nagyon finom desszert, akár egy ünnepi ebéd lezárásaként is feltálalhatjuk.

2 megjegyzés:

  1. Szia Gizi!
    Megint egy nagyszerű finomság. Nálunk most max. tejbegríz jöhet szóba. Még mindig ramatyul vagyok, de hamarosan megemberelem magam, és írok.
    Jó hétvégét, jó főzőcskézést. Isteniek ezek a receptek. Már alig várom, hogy kipróbáljam őket.

    VálaszTörlés
  2. Szia Ani!
    Jobbulást kívánok!! Gondoltam rád, de azt hittem már jobban vagy. A tejbegríz is nagyon finom tudd lenni, én szeretem.
    Betegségmentes hétvégét kívánok!!!

    VálaszTörlés