Megint egy olyan recept, amellyel már azóta szemezek amióta megláttam Jade-konyhájában. Nagyon megtetszett, mivel szeretem a kókuszos süteményeket, és mivel volt a fagyasztóba tojásfehérje, így azt használtam fel hozzá. Igaz az eredeti receptben a habnál 3 tojás volt írva, de én ettől eltértem, és csak tojásfehérjét használtam hozzá. A dzsemet sem mértem ki pontosan mint Jade, hanem csak úgy jól megpakoltam az elősütött tésztát a saját főzésű eperlekvárommal. Az omlós tészta a jó sok eperdzsemmel, és a kókuszos habbal, nagyon finom. A délutáni kávé mellé ezt a finom süteményt kínáltam a vendégeim a nagy örömére.
Tészta hozzávalói:
20 dkg liszt
16 dkg margarin
7 dkg porcukor
1/2 cs sütőpor
1 db tojássárgája
Kókuszhab:
12 dkg porcukor
3 db tojásfehérje
27 dkg kókuszreszelék
Lekvár ízlés szerint (én eperdzsemet kanalaztam a tésztára)
Lekvár ízlés szerint (én eperdzsemet kanalaztam a tésztára)
A lisztet keverjük össze a cukorral és a sütőporral, majd adjuk hozzá a margarint és morzsoljuk össze. Ezután adjuk hozzá a tojássárgáját, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.
Egy közepes méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük bele a kinyújtott tésztát.( én a sütőpapíron nyújtottam ki és úgy tettem a tepsibe) Ezután a tepsiben lévő tésztát 10 percre tegyük be hűtőbe pihentetni.
Egy közepes méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük bele a kinyújtott tésztát.( én a sütőpapíron nyújtottam ki és úgy tettem a tepsibe) Ezután a tepsiben lévő tésztát 10 percre tegyük be hűtőbe pihentetni.
A sütőt melegítsük fel, majd tegyük be a tepsit, és a tésztát közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt süssük elő. Ezután a sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint kanalazzunk rá eperdzsemet.(ízlés szerint bármilyen lekvárral készíthetjük)
A tojások fehérjét kezdjük el habbá verni, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, és addig verjük, hogy jó kemény habot kapjunk.
Ezután óvatosan keverjük hozzá a kókuszreszeléket.
Végül a kókuszos habot kanalazzuk rá a dzsem tetejére, majd egyenletesen simítsuk el.
Helyezzük vissza a meleg sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 30 perc alatt süssük készre, hogy a tetején a hab már szép színt kapjon.
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Ezután óvatosan keverjük hozzá a kókuszreszeléket.
Végül a kókuszos habot kanalazzuk rá a dzsem tetejére, majd egyenletesen simítsuk el.
Helyezzük vissza a meleg sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 30 perc alatt süssük készre, hogy a tetején a hab már szép színt kapjon.
A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Jaj, de szepseges a hab a tetejen, olyan jol nez ki a szelet! Nagyon orulok, hogy elkeszitetted es izlett is! Koszonom!
VálaszTörlésHát nagyon örülhettek a vendégek, mert istenit sütöttél. Gyönyörű lett, és a házi lekvárnak nincs párja. A kókusszal biztos jó barátságban vannak. Nagyon szépek a fotók! :))
VálaszTörlésNagyon szép lett!!!
VálaszTörlésÚgy néz ki megtáltosodott a gépem, be tudtam jelentkezni, és írni is tudok ide, nagyon örülök neki!
Szia! Én is megsütöttem, először az egész tojással készítettem a habot, aztán szintén csak fehérjével, és én is szintén több dzsemet raktam a sütibe, mint a ahogy az eredeti receptben szerepel. Finomabb csak fehérjével! Sajnos én nem fotóztam, mert a gépem kritikán aluli képeket készít:(
VálaszTörlésKiskukta!
VálaszTörlésNagyon örülök hogy sikert bejelentkezned és írnod is. Köszönöm neked!!!
Csongi!
VálaszTörlésNem is próbáltam egész tojással mert olyan képtelennek tűnt úgy számomra a hab. Gondolkodtam hogy lehet csak ellett írva a recept. Én csak ilyen maradi vagyok, hab az tojásfehérjét jelent számomra.:) De valóban nagyon finom, főleg jó sok dzsemmel.Sajnálom hogy nem jó a géped, de végül is az a lényeg hogy nektek is ízlett.
Judith!
VálaszTörlésÉn köszönöm a receptet!! Nagyon finom lett, biztosan máskor is megfogom sütni.
Yasmine!
VálaszTörlésKöszönöm!!! Bizony örültek a vendégek, én meg annak hogy kedvemre süthettem. Tele volt eperszemekkel és ettől talán még finomabb volt.
Mi az hogy kozepes homerseklet????
VálaszTörlésSzerintem a közepes hőmérséklet pl. légkeveréses sütőnél 160-170 C-fok, gázsütőnél pedig 4-5-os fokozat, de ez a sütőtől is függ. Ne legyen se forró, sem pedig langyos a sütő. Persze lehet nem tudom pontosan, így a Google keresőbe is beírhatod hogy "közepes hőfok" és akkor összetudod hasonlítani a hőfokokat.
Törlés