2009. október 12., hétfő

Tejfölös almamártás



A tegnapi főtt hús mellé készítettem el ezt a mártást. Tejföllel még soha nem készítettem, de nagyon finom lett, és biztos hogy máskor is kínálni fogom, főtt vagy sült hús mellé. Egy selymes állagú mártást kaptam, a bor alkohol tartalma pedig főzés közben elpárolgott, így csak fűszeres íze maradt meg.


Hozzávalók:

50 dkg alma
cukor
1/2 citrom leve
szegfűszeg
fahéj
1 cs vaníliás cukor
1 dl Cserszegi fűszeres fehérbor
1 cs vaníliás pudingpor
1 pohár tejföl
víz

Az almát meghámozni és vékonyra felszeletelni. Egy edénybe tenni és ráönteni a bort, és annyi vizet, hogy jól ellepje.
Beletenni a fűszereket, a citrom levét, a vaníliás cukrot, és ízlés szerinti mennyiségű cukrot. Addig főzni ameddig az alma kellően megpuhul. Ekkor habverővel jól pépesre keverni.
A tejfölt kikeverni a vaníliás pudingporral és állandó keverés mellett besűríteni vele az almát. Pár percig még főzni hogy jól besűrűsödjön, és az ízek összefőjenek.

Főtt hús, vagy sült hús mellé, krumplipürével együtt tálalva kitűnő köret.


4 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet! És kicsit különlegessé teszi a kommersz hús-krumpli összeállítást, ugye? :-))

    VálaszTörlés
  2. Yasmine!
    Valóban kicsit feldobja az ebédet. Én még csak úgy magában is eleszegetem.

    VálaszTörlés
  3. http://icu-fldvrfel.blogspot.com/

    Üdv.Nagyon sok recept van,épp kapormártást kerestem, úgy találtam ide,el is vittem,sőt meg is főztem,köszönöm.Én is szeretek sütni, főzni,az én blogomba is van sok jó recept.Kellemes napot.

    VálaszTörlés
  4. Szia Icu!
    Köszöntelek a blogomba!! Köszönöm, és nagyon örülök, hogy elkészítetted a kapormártást a receptem alapján. Köszönöm, hogy megosztottad velem a blogod linkjét, megyek és benézek hozzád.
    Szép estét!!

    VálaszTörlés