A mai ebédünk töltött csirkecomb volt, de gondolom ehhez nem kell külön recept, mert már mindenki készített. Én is csak azért gondoltam hogy megosztom ezt a receptet, mert a tölteléket sokféleképpen ellehet készíteni, és most azt is elősütöttem mielőtt megtöltöttem volna a combokat. A sütés már a hagyományos módon, ízlés szerinti fűszerezéssel, és kevés fehér borban párolással történt, melytől igazán zamatos, és omlós lett a hús. Én a húsok sütésénél általában bort használok a pároláshoz, nem kell ettől óckodni, ugyanis az alkohol tartalma sütés közben teljesen elpárolog, a hús viszont ízletesebb, omlósabb lesz.
1 db vöröshagyma
4-5 db csirkemáj
25 dkg gomba
2 db zsemle (szikkadt)
4 db tojás (nagy)
só (ízlés szerint)
1 tk ételízesítő
őrölt fekete bors (ízlés szerint)
1 kk őrölt majoránna
1 kisebb csokor petrezselyemzöld
2 ek étolaj
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A gombát tisztítsuk meg, törjük ki a tönköt, majd vágjuk fel kisebb, vékony csíkokra. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra. A csirkemájat vágjuk fel kisebb darabokra. A szikkadt zsemlét áztassuk be vízbe, majd alaposan nyomkodjuk ki.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, majd pároljuk üvegesre.
Amikor már üvegesre párolódott, adjuk hozzá a gombát, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a majoránnával, majd addig pároljuk, míg elpárolog a leve.
Ezután adjuk hozzá a feldarabolt csirkemájat, szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel, és kevergetve süssük egy-két percig.
Ezután csipkedjük hozzá az előzőleg vízbe áztatott, és alaposan kinyomkodott zsemlét, keverjük alaposan össze, majd egyesével üssük bele a tojásokat, szintén alaposan keverjük össze, és süssük egy-két percig, hogy a töltelék összeálljon. (közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána)
Amikor a töltelék elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd töltsük a combok bőre alá. A maradék tölteléket (ha kimaradna) tegyük majd a combok mellé sütés előtt.
Ízlés szerint ezzel a töltelékkel megtölthetjük pl. az egész csirkét, vagy éppen a dagadót is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése