2009. július 8., szerda

Cukkinis tócsni kapor mártással


Ma megint egy új receptet próbáltam ki ami cukkiniből készült. Szerencsére igen jó a termés, így még sok finomságot eltudok készíteni belőle. Ez egy igen egyszerű étel, de annál finomabb. A kapor mártás igazán jól illett hozzá. Nagyon laktató, pár darabnál többet nem lehet megenni belőle. A zöldségfélét kedvelőknek külön ajánlom kipróbálásra.

3 közepes cukkini
3 közepes krumpli
4-5 ek liszt
2 db tojás
fokhagyma(ízlés szerint)
1/2 mk. szódabikarbóna
sóbors
olaj

A cukkinit és a krumplit nagy lyukú reszelőn lereszelni, külön tálba.
A cukkinit kicsit besózni, és állni hagyni egy kicsit, majd jól kinyomkodni.
Ezután összekeverni a krumplival, és a fűszerekkel, majd hozzáadni az egész tojásokat és végül a szódabikarbónával elkevert lisztet. És így is jól összekeverni.
Egy teflon serpenyőben kevés olajat felforrósítani, majd kanállal kis halmokat helyezni bele, és kicsit ellapogatni. Mindkét oldalát szép pirosra sütni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése