Szerencsére idén, jó sok cukkini terem a kertemben, így szinte naponta ebből készítek magamnak ebédet. Sok jó receptem van, és szeretném mindet megcsinálni. A fagyasztóba is kerül télire, de abból már a felengedés után, csak levest vagy húsok mellé köretnek párolt formában tudom elkészíteni. Ez a tésztasaláta, talán kicsit diétás, és ha nem lenne benne virsli akkor vegetáriánus ebédként is megállná a helyét. Nekem nagyon ízlett, és ajánlom mindenkinek kipróbálásra.
Hozzávalók:
1 db cukkini
3 db paradicsom
1 db vörös hagyma
2 pár baromfi virsli
1/2 cs fusilli tészta
só
őrölt bors
bazsalikom
oregánó
olíva olaj
A hagymát vékonyan felcsíkozni és az olajon kicsit megfuttatni. Ezután hozzá adni a cukkinit, majd ízlés szerint fűszerezni , és tovább párolni.
Amikor már roppanósra párolódót, mehet bele a paradicsom és a virsli, majd óvatosan néha megkeverni és pár percig tovább párolni. (vigyázni hogy ne nagyon főjenek szét a hozzávalók, roppanósak maradjanak)
Közben a tésztát, sós vízben kifőzni, leszűrni és jól lecsepegtetni.
A kifőtt tésztát és a ragut óvatosan összeforgatni, majd rögtön tálalni.
1 db vörös hagyma
2 pár baromfi virsli
1/2 cs fusilli tészta
só
őrölt bors
bazsalikom
oregánó
olíva olaj
A cukkinit és a paradicsomot feldarabolni, a virslit felkarikázni.
A hagymát vékonyan felcsíkozni és az olajon kicsit megfuttatni. Ezután hozzá adni a cukkinit, majd ízlés szerint fűszerezni , és tovább párolni.
Amikor már roppanósra párolódót, mehet bele a paradicsom és a virsli, majd óvatosan néha megkeverni és pár percig tovább párolni. (vigyázni hogy ne nagyon főjenek szét a hozzávalók, roppanósak maradjanak)
Közben a tésztát, sós vízben kifőzni, leszűrni és jól lecsepegtetni.
A kifőtt tésztát és a ragut óvatosan összeforgatni, majd rögtön tálalni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése