2009. június 7., vasárnap

Hab párnácskák eper öntettel



Sikerült még a hétvégén szép érett és minőségben is megfelelő epret vásárolnom. Eszembe jutott ez a finomság, tavaly elég sokszor elkészítettem, és lehűtve a nagy melegben kiváló ebéd utáni desszert volt.


Hozzávalók:

6 db tojásfehérje
10 dkg cukor
30 dkg eper
2 cs vaníliás cukor
reszelt citromhéj
reszelt narancshéj
édesítőszer ízlés szerint

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verni, és forró vízben kifőzni úgy, mint amikor a madár tejhez főzzük a habot.
Az epret a többi hozzávalóval összeturmixolni, majd a hab tetejére csorgatni.
Lehűtve tálalni.
(sajnos a fényképezőmben az elem lemerült, ezért egy régebbi képet tettem most ide)

3 megjegyzés:

  1. Ajajj, ezt nem ismertem -szenzációs!!!!

    VálaszTörlés
  2. Van elmentve egy kis eprem,ami a fagyigépre vár..........de!van a fagyasztómban maradék tojásfehérje is...Nagy a kísértés:)

    VálaszTörlés
  3. Lányok, nem fogtok csalódni, mert nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!!!

    VálaszTörlés