Sajnos nem volt időm sütni, viszont a szekrényben meglapult egy csomag ostyalap amit már régen készültem megtölteni. Most eljött az idő, és egy gyors karamell krémet összedobva, már meg is oldódott a sütemény kérdés.
Hozzávalók:
1 cs ostyalap
1 cs karamell pudingpor
20 dkg margarin
15 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
2,5 dl tej
1 cs karamell pudingpor
20 dkg margarin
15 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
2,5 dl tej
A pudingport a tejjel simára keverni és sűrűre főzni, majd hagyni teljesen kihűlni.
A margarint a cukorral jól kikeverni, és a kihűlt pudingot apránként hozzákeverni.
A lapokat egyesével megkenni a krémmel, és a tetejét tetszés szerint díszíteni. Én cukrozott mogyoróval szórtam meg.
A margarint a cukorral jól kikeverni, és a kihűlt pudingot apránként hozzákeverni.
A lapokat egyesével megkenni a krémmel, és a tetejét tetszés szerint díszíteni. Én cukrozott mogyoróval szórtam meg.
Szia!
VálaszTörlésNekem is van egy csomag ostyalapom, egyenlőre csak barátkozom vele, nézegettem a recepteket. A tiéd egyszerűnek tűnik:-) Sokan mondják, hogy nagyon ellágyul az ostya. Ennél a krémnél jól szeletelhető marad?
Köszi és szép napot neked!
Timi
Segítséget kérek!
VálaszTörlésNekem minden ostyalapos sütim finom volt, csak az s probléma, hogy az ostyalap nyúlós-lágy valamivé változik, amit szinte szeletelni is lehetetlen. Ilyen volt pl. a Hetedik mennyország süti.
Kedves Éva! Az ostyalapokat én mindig tálalás előtt kenem meg a krémmel, mert ha sokáig áll, akkor teljesen felpuhul, és képtelenség szeletelni. Készítsed el a krémet, és mielőtt felvágnád csakis akkor töltsed meg. Akkor finom ropogós marad az ostyalap.
TörlésEsetleg megtöltheted, és rögtön fel is szeletelheted, de állás közben akkor is fel fog puhulni.... mi úgy már nem szeretjük.