2009. május 8., péntek

Spenótos palacsinta

Már nagyon a vége felé közeledik a spenótom, hamarosan már nem lehet róla szedni. Ezért ma ezt a palacsintát készítettem el ebédre. Sajnálom mert igen szeretem, de sorban jönnek a többi finom zöldségfélék és azokból is sok finomság készül majd. Ősszel pedig újból a spenóté lesz a főszerep.

Palacsintához:

1 db tojás
20 dk liszt
tej
szénsavas ásvány víz
40 dk spenót
pici olaj

A spenótot puhára főzni, lecsepegtetni, és összeturmixolni. A többi hozzávalóból palacsinta tésztát keverni , majd hozzá adni a spenótot is. Rendesen kisütni mint a palacsintát.

Töltelékhez:

4 db tojás
2 dl tejföl
10 dk sajt


A tojásokat jól kikeverni a tejföllel, sózni, majd rántottát sütni belőle.

Összeállítás:

A palacsintákat megtölteni a rántottával, feltekerni és egy jénaiba egymás mellé helyezni. A tetejét tejföllel megkenni és reszelt sajttal megszórni.
Közepes hőmérsékletű sütőben szép pirosra sütni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése