Tészta:
3 db tojás
6 ek víz
15 dk cukor
15 dk liszt
1/4 sütőpor
A tojások sárgáját jól kikeverni a cukorral, és 3 ek vízzel.
A tojások fehérjét pici sóval és 3 ek vízzel kemény habbá verni.
A lisztet összekeverni a sütőporral.
Végül a cukros tojássárgájára ráönteni a kemény habot, és a sütőporos lisztet, majd óvatosan összekeverni.
Egy gyümölcstorta formát jól kizsírozni, és megszórni zsemlemorzsával, majd beleönteni a masszát. Előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 perc alatt készre sütni.
Krém:
1 cs vaníliás pudingpor
3-4 ek cukor
5 dl tej
A puding port simára keverni a tejjel, és a cukorral majd sűrűre felfőzni. A kihűlt tészta tetejére kenni még melegen.
Ízlés szerinti mennyiségű eperrel díszíteni, és színtelen torta zselével leönteni. Tejszín habbal tálalni.
Nagyon csábító.....Jöhet egy szelet:)))
VálaszTörlés