2009. május 19., kedd

Epres gyümölcstorta

Mivel itt van az eper szezon, és még bízom benne, hogy sokáig fog tartani, így ma egy finom és egyszerű tortát sütöttem. Ezt akár napi szinten megtudnám enni, de olyan sok jó receptem van, és mindet kiszeretném próbálni. Minden esetre a felét gyorsan elrejtettem a hűtőbe, így a délutáni nassolni való is megvan.

Tészta:

3 db tojás
6 ek víz
15 dk cukor
15 dk liszt
1/4 sütőpor

A tojások sárgáját jól kikeverni a cukorral, és 3 ek vízzel.
A tojások fehérjét pici sóval és 3 ek vízzel kemény habbá verni.
A lisztet összekeverni a sütőporral.
Végül a cukros tojássárgájára ráönteni a kemény habot, és a sütőporos lisztet, majd óvatosan összekeverni.
Egy gyümölcstorta formát jól kizsírozni, és megszórni zsemlemorzsával, majd beleönteni a masszát. Előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 perc alatt készre sütni.

Krém:

1 cs vaníliás pudingpor
3-4 ek  cukor
5 dl tej

A puding port simára keverni a tejjel, és a cukorral majd sűrűre felfőzni. A kihűlt tészta tetejére kenni még melegen.
Ízlés szerinti mennyiségű eperrel díszíteni, és színtelen torta zselével leönteni. Tejszín habbal tálalni.

1 megjegyzés: