2009. május 3., vasárnap

Amerikai krémes


Ezt a receptet egy barátnőm Ildike készítette, és tőle lestem el én is. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen egyszerű elkészíteni a végeredmény pedig magáért beszélt. Mind látványra, mind pedig ízre igen remek. Nagyon mutatós, és kezdő házi asszonyoknak is nyugodtan merem ajánlani az elkészítését.


Tészta hozzávalói:

7 db tojássárgája
20 dkg cukor
20 dkg liszt
1 cs sütőpor
2 ek kakaó
13 ek víz


A tojássárgáját kikeverni a cukorral, a vízzel, majd hozzákeverni a sütőporos lisztet és a kakaót.
Közepes lángon kb. 20 percig sütni. Tepsi mérete: 27 x 37 cm.


Krém hozzávalói:

7 db tojásfehérje
7-10 ek cukor
2 cs vaníliás pudingpor
6 dl víz


A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verni. A pudingport a vízzel simára keverni és felfőzni. Még forrón összekeverni a habbal és a tészta tetejére kenni, majd még 10-15 percig szintén közepes hőmérsékletű sütőben tovább sütni. A sütőből kivéve hagyni hogy teljesen kihűljön.


Díszítés:

3-4 dl Hulala (v. habtejszín)
reszelt csokoládé


A tejszínt kemény habbá verni, és a teljesen kihűlt tészta tetejére kenni. Reszelt csokoládéval jól megszórni.
Én Hulalát, növényi tejszínt használom, mert az ebből készült hab nem esik össze.

3 megjegyzés:

  1. Köszönöm,nagyon finom.Nem is gondoltam volna,hogy én is tudok krémest sütni,köszönöm mégegyszer.

    VálaszTörlés
  2. Udvozlom!
    Lehet hogy az en sutim most nem lesz jo,nert nem tettem vissza masodszor a sutobe,de betettem hamar a sutobe.
    Mit csinaljak vele,igy ha keszen van akkor is be lehet tenni a sutobe alacsony hofokra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves...
      Nagyon sajnálom, hogy csak most tudok válaszolni a kérdésedre. Másodszor azért kell visszatenni a sütőbe, hogy a tojáshabos krém is átsüljön, de ha a tejszínhab is rákerül, akkor már nem a legjobb visszatenni, mert kitudja a tejszínhab hogy viselkedik majd. Kérlek írd meg hogy végül milyen is lett a süteményed. Azért reménykedem benne, hogy nem kellet kidobni.:(

      Törlés