Ezt a receptet egy barátnőm Ildike készítette, és tőle lestem el én is. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen egyszerű elkészíteni a végeredmény pedig magáért beszélt. Mind látványra, mind pedig ízre igen remek. Nagyon mutatós, és kezdő házi asszonyoknak is nyugodtan merem ajánlani az elkészítését.
Tészta hozzávalói:
7 db tojássárgája
20 dkg cukor
20 dkg liszt
1 cs sütőpor
2 ek kakaó
13 ek víz
A tojássárgáját kikeverni a cukorral, a vízzel, majd hozzákeverni a sütőporos lisztet és a kakaót.
Közepes lángon kb. 20 percig sütni. Tepsi mérete: 27 x 37 cm.
Krém hozzávalói:
7 db tojásfehérje
7-10 ek cukor
2 cs vaníliás pudingpor
6 dl víz
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verni. A pudingport a vízzel simára keverni és felfőzni. Még forrón összekeverni a habbal és a tészta tetejére kenni, majd még 10-15 percig szintén közepes hőmérsékletű sütőben tovább sütni. A sütőből kivéve hagyni hogy teljesen kihűljön.
Díszítés:
3-4 dl Hulala (v. habtejszín)
reszelt csokoládé
A tejszínt kemény habbá verni, és a teljesen kihűlt tészta tetejére kenni. Reszelt csokoládéval jól megszórni.
Én Hulalát, növényi tejszínt használom, mert az ebből készült hab nem esik össze.
Köszönöm,nagyon finom.Nem is gondoltam volna,hogy én is tudok krémest sütni,köszönöm mégegyszer.
VálaszTörlésUdvozlom!
VálaszTörlésLehet hogy az en sutim most nem lesz jo,nert nem tettem vissza masodszor a sutobe,de betettem hamar a sutobe.
Mit csinaljak vele,igy ha keszen van akkor is be lehet tenni a sutobe alacsony hofokra.
Kedves...
TörlésNagyon sajnálom, hogy csak most tudok válaszolni a kérdésedre. Másodszor azért kell visszatenni a sütőbe, hogy a tojáshabos krém is átsüljön, de ha a tejszínhab is rákerül, akkor már nem a legjobb visszatenni, mert kitudja a tejszínhab hogy viselkedik majd. Kérlek írd meg hogy végül milyen is lett a süteményed. Azért reménykedem benne, hogy nem kellet kidobni.:(