4 db zsemle
25 dk túró
1 cs vaníliás cukor
reszelt citrom héj
cukor(ízlés szerint)
mazsola
1 db tojás
tejföl
tej
A zsemléknek a tetejét levágni, és a belsejét kicsipkedni.
A túrót beletenni egy tálba, majd hozzáadni a kicsipkedett zsemlét, a cukrot, a mazsolát, a reszelt citrom héjat, a tojássárgáját és annyi tejfölt, hogy ne túl híg masszát kapjunk.
Egy tepsibe sütőpapírt tenni, és majd erre helyezni a zsemléket.
A tejet meglangyosítani, majd kicsit megforgatni benne a zsemléket, de vigyázni nehogy túlszívják magukat tejjel. A tepsire helyezni, majd beletölteni a túrós masszát. A tetejére tenni a levágott részt.
A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verni, és a zsemle tetejére halmozni.
Előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése