2009. április 28., kedd

Tejfölös csirke pörkölt

Ma tejfölös csirkecombot főztem ebédre tarhonyával. Egész csirkéből szoktam készíteni, de most csak comb volt itthon, így abból készült. Tejfölösen, és jól befűszerezve kitűnő ebéd volt. Tarhonyával és uborka salátával tálaltam.

4 db csirkecomb
1 db vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
1 pohár tejföl
pirospaprika
étel ízesítő
piros arany
majoránna
szerecsendió
őrölt kömény

A hagymát apróra vágni és elkezdeni párolni kevés olíva olajon, pár perc után hozzá adni a felszeletelt paprikát és paradicsomot. Majd hozzá adni a feldarabolt húst, és fehéredésig együtt párolni. Ekkor beletenni az ízlés szerinti fűszereket, kicsit összeforgatni, majd felönteni annyi vízzel hogy ellepje. Felforralni és ekkor beletenni a tejfölt, majd lassú tűzön szép lassan puhára főzni . Mire a hús elkészül a szaftja is szépen besűrűsödik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése