2009. április 21., kedd

Sóska főzelék.




Ma végre sikerült beszereznem egy nagyobb mennyiségű sóskát, így már el is volt döntve, mi lesz a mai ebéd. Sokan nem szeretik, pedig nagyon finom, és tele van vitaminnal. Mivel nagyobb mennyiséget vettem, így nem csak ebéd készült belőle, hanem a maradékot előpároltam, bedobozoltam, és a fagyasztóba került. Télen jó lesz majd elővenni, és gyorsan készre főzni.



Hozzávalók:

2 nagy marék sóska
5 dkg margarin
1 ek  liszt
cukor (v. édesítő szer)
tej


A margarint megolvasztani, majd a megtisztított, és nagyobb darabokra vágott sóskát hozzáadni.Ezután elkezdeni párolni, hogy a sóska összeessen. Közben cukorral ízlés szerint ízesíteni.

Pár perc után, a liszttel megszórni, jól összekeverni, és állandó keverés mellett felönteni egy pohár tejjel. Kézi habverővel simára keverni, jól kiforralni, és addig főzni, hogy ízlés szerint besűrűsödjön.(főzés közben, ha szükséges még tejet önteni hozzá, hogy ne legyen túl sűrű)
 
Tálaláskor ízlés szerint főtt krumplival, és tojással kínálni..

3 megjegyzés:

  1. Szerintem bundáskenyérrel is mennyei :)

    VálaszTörlés
  2. Szia Csongi!

    Azzal még nem kóstoltam, de a bundás kenyeret szeretem én is, és biztosan finom lehet vele.

    VálaszTörlés
  3. sóról szó sincs - ez véletlenség vagy szándék?
    Köszönöm a tanácsot

    Agi

    VálaszTörlés