2009. március 30., hétfő

Zöldborsós gomba pörkölt

A hét végi nassolás után ma valami hús mentes és kissé diétás ebédre vágytam. Mivel volt maradék párolt gombán, így azt mindenképpen fel kellett használnom, ezért erre az egyszerű, de finom zöldséges pörköltre esett a választásom. Vegetáriánusoknak különösen a figyelmébe ajánlom. Én orsó tésztával tálaltam, de bármilyen köret illik hozzá.

30 dk gomba
50 dk zöldborsó( lehet konzerv is)
1 db vöröshagyma
5 db főtt tojás
1 pohár tejföl
1 tkliszt
őrölt bors
szerecsendió
majoránna
bazsalikom
ételízesítő

A hagymát apróra vágni, a gombát szintén feldarabolni.
A hagymát kevés olíva olajon megpárolni, és hozzáadni a gombát és együtt párolni tovább. Közben fűszerezni és a borsót is hozzáadni. Ha már puhára párolódott, megszórni egy pici pirospaprikával, és jól összekeverni. Majd jöhet rá a liszt, és ezzel is jól elkeverjük, majd beleöntjük a tejfölt is. Jól összeforraljuk, és végül bele tesszük a negyedekbe vágott főtt tojásokat. Ezzel nagyon óvatosan keverjük össze, hogy a tojások ne essenek szét.
Ha konzerv borsóval készítjük, akkor a levét jól le kell csepegtetni.

1 megjegyzés:

  1. Zöldborsó, gomba és tejföl is van itthon, megoldódott a holnapi ebéd. Köszi a receptet!

    VálaszTörlés