30 dk gomba
50 dk zöldborsó( lehet konzerv is)
1 db vöröshagyma
5 db főtt tojás
1 pohár tejföl
1 tkliszt
só
őrölt bors
szerecsendió
majoránna
bazsalikom
ételízesítő
A hagymát apróra vágni, a gombát szintén feldarabolni.
A hagymát kevés olíva olajon megpárolni, és hozzáadni a gombát és együtt párolni tovább. Közben fűszerezni és a borsót is hozzáadni. Ha már puhára párolódott, megszórni egy pici pirospaprikával, és jól összekeverni. Majd jöhet rá a liszt, és ezzel is jól elkeverjük, majd beleöntjük a tejfölt is. Jól összeforraljuk, és végül bele tesszük a negyedekbe vágott főtt tojásokat. Ezzel nagyon óvatosan keverjük össze, hogy a tojások ne essenek szét.
Ha konzerv borsóval készítjük, akkor a levét jól le kell csepegtetni.
Zöldborsó, gomba és tejföl is van itthon, megoldódott a holnapi ebéd. Köszi a receptet!
VálaszTörlés