3 db nagy vöröshagyma
2 ek étolaj
5 dkg vaj
só (ízlés szerint)
őrölt színes bors (ízlés szerint)
késhegynyi őrölt szerecsendió
1 tk ételízesítő
1/2 ek dijoni mustár
1ek liszt
2 dl fehérbor
4 dl víz
2 dl főzőtejszín
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
A vajat és az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, szórjuk meg egy csipet sóval, majd pároljuk üvegesre.
Amikor már üvegesre párolódott, szórjuk meg az ételízesítővel, ízlés szerint őröljünk rá színes borsot, enyhén sózzuk, és pároljuk még 1-2 percig.
Ezután szórjuk meg a liszttel, alaposan keverjük össze, öntsük fel a borral és a vízzel, majd addig főzzük, hogy a levét szinte elfője. (közben többször keverjük meg, nehogy lekapja az alját)
Amikor szite elfőtte a levét, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a főzőtejszínt és a mustárt, turmixoljuk össze, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy szép selymes legyen.
Ezután öntsük vissza az edénybe, és állandó kevergetés mellett, főzzük még 1-2 percig.
Amikor elkészült egy folpack fóliával fedjük le, hogy ne bőrösödjön meg a teteje, és tálalásig tartsuk melegen.
Tálaláskor ízlés szerint kínálhatjuk sült húsok és halak mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése