A virsliről igencsak megoszlanak a vélemények, hogy együk vagy éppen ne együk. Én ugyan nem viszem túlzásba a virslifogyasztást, és akkor is a jó minőségűt választom. Ez az egyszerűen és gyorsan elkészíthető étel pedig egy-egy rohanós napon igazán jó ötlet. Legalábbis mi nagyon szeretjük. Köretnek általában tésztát főzök ki, így történt ez most is.
Hozzávalók:
4 pár jó minőségű virsli
1 db vöröshagyma
só
1 tk ételízesítő
majoránna
kakukkfű
bazsalikom
őrölt bors
őrölt bors
2 dl víz
2 dl tejföl
1 tk liszt
2 ek olaj
2 ek olaj
A virslit karikázzuk fel. A vöröshagymát vágjuk fel nagyon apróra. Az uborkát vágjuk fel vékony csíkokra.
Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a felkarikázott virslit, keverjük alaposan össze, ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, majd öntsük fel a vízzel, és pár perc alatt főzzük készre.
A tejfölt keverjük simára a liszttel, majd adjuk hozzá a készre főtt virslihez. Óvatosan keverjük össze, majd főzzük 1-2 percig. Ezután keverjük hozzá a felcsíkozott uborkát,és szintén főzzük 1-2 percig.
Közben ízlés szerint készítsünk mellé köretet. Én penne tésztát főztem ki, de pl. rizzsel is finom.
Tálaláskor szedjük a tésztát a tányérra, majd kanalazzuk rá a szaftos virslit, és úgy kínáljuk.
Gizike,ez nagyon finom lehet,és nem nehéz a gyomornak.Gratula
VálaszTörlésmár többször megcsináltam,örülök,hogy nemkell a húst megvenni hozzá,ez a változat gyorsabb,és olcsóbb:)
VálaszTörlésÖrülök ennek a receptnek 👌👌👌 nagyon régen nem etem
VálaszTörlésÉn pedig annak örülök, hogy tetszik a recept. Néha jól jön egy ilyen könnyű, és gyorsan elkészíthető ebéd. :)
TörlésKedves Gizi!
VálaszTörlésElkészítettem a mai napon és nagyon ízlet nekem és a páromnak is. Viszatérő étel lesz az asztalon. :) Köszönöm.
Kedves Nikol! Én köszönöm, hogy elkészítetted, és nagyon örülök hogy ízlett. Én is szívesen készítem, mert igen egyszerű és finom, nagyon szeretjük.
Törlés